Новини

Бетонний басейн за кресленнями замовника

Зважилися побудувати бетонний басейн, але не знаєте з чого почати – ця стаття для вас. Давайте відключимо рекламу з оглядами українських брендів, і почнемо з підводних каменів, які очікують майбутнього власника. Пройдемося по достоїнств і недоліків, а також з’ясуємо, що ж в результаті важливо для покупця.

Бетонний басейн за кресленнями замовника

Зверніть увагу, що виробники басейнів в магазинах пропонують круглі, прямокутні і овальні чаші, розповідаючи про класичних конструкціях майбутньому власнику. Про те, що залізобетонні вироби не обмежені за формою, замовчується. І, тільки, щоб не втратити замовника, представник компанії «згадує» про те, що можна побудувати бетонний басейн за кресленнями замовника.

Бетонний басейн за кресленнями замовникаНелюбов виготовляти чаші за лекалами пов’язана з собівартістю робіт, де за складність підрядник не отримує додаткової вигоди. Кошториси складаються по витраті будівельного матеріалу і місткості басейну. Тому, по тимчасових витратах, простіше спроектувати класичну чашу. Пропонуючи покупцеві будівництво за кресленнями, виробник апріорі погоджується на менший заробіток в шкоди власному часу. Бренд зацікавлений утримати клієнта і, при мінімальному доході, побудувати необхідний басейн.

Сучасні технології

За поняттям «кращий з кращих» виробник щось приховує. Адже в 21 столітті людям потрібні факти. Вирішивши побудувати бетонний басейн, покупцеві доведеться вивчити, як збирається виконувати роботу підрядник і з чого створювати конструкцію. Варіантів не так багато.

Фундамент у всіх виробників створюється однаково – вбивається арматура, укладається подушка з щебеню і заливається бетон. Далі, бренди задіють власні технології. Один завозить мішки з дорогим цементом і створює міцні суміші, інший, відливає панелі з бетону на заводі і збирає басейн на місці монтажу, як конструктор.

Бетонний басейн за кресленнями замовникаНе можна сказати, що в якомусь випадку басейн стане міцніше через сучасних технологій. Помилки у виготовленні допускають всі підрядники. Тому власнику, при будівництві бетонного басейну під ключ, важлива тільки гарантія на цілісність чаші. Чим більше термін – тим вище авторитет бренду. В Україні гарантія на бетонні басейни коливається в межах 3-10 років.

Оздоблення бетонного басейну

Конструкції з якісного бетону в обробці не потребують. Виготовляючи чаші з бетонних панелей в заводських умовах, українські бренди користуються перевагою, перед будівельниками, замішують цемент на місці монтажу. Адже за обробку чаші доведеться платити додатково, а власнику нецікаво збільшувати витрати на басейн.

Але, структура бетону не гладка і швидко перетвориться на притулок для мікроорганізмів. Міцність конструкції не загубиться, а ось чистота води постраждає. Вирішити проблему допоможе ПВХ лайнер, або монтаж навісного фільтраційного обладнання. Другий варіант кращий, так як відсутність очищення неодмінно перетворить, з часом, басейн в болото. Також, експерти рекомендують на зиму зливати воду з чаші, повністю осушуючи ємність. Або, як варіант, утеплювати басейн установкою павільйону, який дозволить продовжити сезон купання.