Новини

Купити басейн готовий або збудувати самому

Купить бассейн готовый или построить самому

Басейн – це найдорожче задоволення. Так скаже будь-який власник чи покупець, який цікавився такою тематикою. Ціна басейну починається з 2-3 тисяч євро і йде далеко вгору. Звичайно, потенційний покупець розглядає можливість самостійного виготовлення чаші. До уваги йдуть будівельні матеріали, інструмент та технології виробництва.

 

Виготовлення басейну своїми руками

 

Варіантів виробництва тут три. Найпростіше відлити чашу з бетону. Потрібно підготувати котлован необхідних розмірів, вбити арматуру, зробити стяжки та залити цементним розчином. Процес витратний за часом, але неодмінно дасть найкращий результат.

Купить бассейн готовый или построить самому

Другий варіант – це використання у виготовленні полімерних листових матеріалів (поліпропілен або ПВХ). Взагалі можна взяти стару пластикову ємність і вирізати з неї чашу необхідних розмірів. Альтернатива – обшити котлован зсередини листовим полімером та з’єднати шви методом дифузійного зварювання.

 

Третій варіант – використання пиломатеріалів та епоксидних смол. Як правило, цей спосіб застосовується для виготовлення невеликих басейнів для саун та лазень. Витрата фінансів тут більше буде пов’язана з будівельними матеріалами. Деревина та смола далеко не в бюджетному сегменті.

 

Переваги та недоліки будівництва басейну своїми руками

 

Головна перевага – ціна готової конструкції. Однозначно, порівняно з готовими чашами, навіть із бюджетного сегменту, басейн вийде дешевше. За умови, що власник самостійно виконуватиме всі роботи, а не залучатиме майстрів.

Купить бассейн готовый или построить самому

До переваг можна додати можливість ремонту та модернізації наявного басейну. Майстру не складно внести зміни до конструкції, маючи під рукою будматеріали з інструментом. До речі, процедури ремонту басейну будуть частими. Так як технологічного процесу у виробництві басейнів можна дотриматися тільки в заводських умовах. А на місці монтажу, то перепади температур чи вологи, то комахи з мікробами, то ще щось.

 

Недолік будівництва басейну власними силами, як було зазначено вище, повна відсутність технології виготовлення:

 

  • Бетонні басейни потребують внутрішнього захисного оздоблення (кераміка або ПВХ плівка). Інакше конструкція руйнується у вологому середовищі.
  • Пластикові басейни збираються з дешевих тонких листів, які не стійкі до фізичних пошкоджень. Чим більша чаша, тим вищий шанс у конструкції зруйнуватися під тиском води.
  • Дерев’яні басейни потрібно постійно висушувати та обробляти просоченнями, інакше вони гниють зсередини.

Купить бассейн готовый или построить самому

Чому вигідно купити готовий басейн

 

Тому що виробник дає довгострокову гарантію цілісності чаші. Залежно від типу матеріалу, термін може змінюватись від 10 до 25 років. Тобто басейн спочатку розрахований на використання у будь-яких умовах. Обслуговування зводиться до очищення води та стінок чаші від бруду зі сміттям. Далі – жодних обмежень щодо експлуатації.

Купить бассейн готовый или построить самому

Привести до руйнування готового басейну може лише неправильний монтаж. Про що одразу повідомляє покупців продавець. Чаша завжди встановлюється за рівнем на спеціальну подушку із щебеню, з обох боків обсипається спеціальними будматеріалами. Робиться це для того, щоб унеможливити пошкодження басейну ззовні. Наприклад, землетрус, підземні води, зсув ґрунту тощо.

 

До переваг готових плавальних басейнів можна додати гнучкість у модернізації. Виробник може доповнити чашу гідромасажними форсунками, перетворивши басейн на СПА. Або встановити фільтраційне обладнання для очищення води. На вибір покупцю пропонують скімерні або переливні системи. Як варіант, на борт басейну можна повісити систему фільтрації та назавжди вирішити проблему із забрудненням води.

Купить бассейн готовый или построить самому

Який басейн краще купити – мінімальна ціна

 

Чіткої відповіді тут немає. Аналогічно, можна запитати у покупця – який автомобіль вибрати йому в салоні. Взяти Рено чи БМВ, Ланос чи Мерседес. Ауді, Субару, Тойоту… Із басейнами ідентична історія. Ціна басейнів залежить від фізичних розмірів та матеріалу їх виготовлення:

 

  • Пластикові та бетонні басейни найдешевші. З цих матеріалів можна побудувати чашу необмежених розмірів та будь-якої форми. Але структура матеріалу шорстка – збирає бруд та рослинність на поверхні. Що вимагає частого чищення басейну від бруду та живності.
  • Скловолоконні басейни – золота середина. Як за ціною, так і за обслуговуванням. Але є обмеженість за кольором (білий чи блакитний) та за розмірами.
  • Композитні та керамічні басейни купити вигідно на десятиліття вперед. Вони гладкі зсередини, що сприяє економії коштів та часу на обслуговування. Є безліч колірних варіацій, форм та розмірів. Але найвища ціна.

Купить бассейн готовый или построить самому

Вирішили замовити готовий басейн у виробника – почніть із власного бюджету. Яку суму ви готові заплатити за комфортабельний відпочинок у домашніх умовах? Потім можна йти за двома напрямками – у бік фізичних розмірів та зручності в обслуговуванні. У будь-якому випадку, навіть за мінімального бюджету, знайти і купити привабливу чашу не складе труднощів.

 

До речі, басейн купується як автомобіль. Завжди доречний торг та отримання від продавця знижки чи подарунків. Це працює. Завжди. Головне вміти вести такі переговори. Нема досвіду – залучайте друзів. Насолоджуйтесь найкращим, отримуйте саме те, що треба вам!