Новини

Переваги композитних басейнів

Преимущества композитных бассейнов

Ринок басейнів для плавання багатий пропозиціями. Покупцеві доступний вибір за розмірами і формою чаш, за типом матеріалів, способу виготовлення і ціною. Особливою популярністю користуються композитні басейни. Виробники, як один, стверджують, що конструкції з композитів – кращий вибір. Природно, покупця цікавлять переваги композитних басейнів. Адже треба від чогось відштовхуватися у виборі, щоб отримати очікуваний результат. А не стати жертвою реклами.

 

У чому переваги композитних басейнів

 

Почати краще з визначення «композити». Це матеріали на основі органіки і полімерів, які використовуються при виготовленні армованих конструкцій. Тобто, виробів підвищеної міцності. Сюди входять:

 

  • Пластик. Причому, звичайний (ПВХ, поліетилен, поліпропілен) і армований органічними волокнами. Наприклад, вуглецевими, скляними, борними і так далі.
  • Полімерні смоли. Виступають в ролі в’язучої ланки між наповнювачами різного походження. Це поліефірні і епоксидні смоли, а також, поліаміди і феноли.
  • Армуючі металоконструкції. Використовуються в ролі матриці (основи). Завдання – формування конструкції на початковому етапі виготовлення. У виробництві використовуються нитки жароміцних кольорових металів або дріт.
  • Відходи кераміки. Найчастіше застосовуються при виготовленні особливо міцних керамічних басейнів. Включають до свого складу крихту і відходи граніту, каменю та інших органічних твердих порід.

Преимущества композитных бассейнов

З урахуванням перерахованих вище конструкційних матеріалів, головна перевага композитного басейну – це висока міцність. Причому, досягається вона для конструкцій товщиною 10-15 мм. міцність впливає на такі експлуатаційні характеристики, як:

 

  • Стійкість басейну до сейсмічних впливів ззовні. Рух ґрунту, підземні води, землетрус, зсув.
  • Стійкість чаші до руйнування під впливом розширення льоду. При замерзанні, воді властиво розширюватися. Так, ось, композитний басейн збереже цілісність в цій ситуації. Чого не можна сказати про пластикові басейни.

Преимущества композитных бассейнов

Фінансова вигода – теж перевага композитного басейну

 

Покупець часто робить одну помилку. Він враховує у витрати тільки вартість чаші. А ціна композитного басейну вельми велика, в порівнянні з тим же пластиком або бетоном. Крім разових витрат є ще систематичні витрати на утримання та обслуговування басейну. Сюди входять послуги чищення та хімія. А якщо встановлено фільтраційне обладнання – це заміна картриджів з фільтрами і промивка системи.

 

Особливість композитних басейнів у внутрішній структурі чаші. Вона ідеально рівна і дуже гладка. Тобто, на поверхню не налипає бруд, який призводить до накопичення бактерій з мікроорганізмами. Чим менше басейн забруднюється, тим рідше його треба обслуговувати. Так, суто для порівняння, річний комплект хімії вийде власнику 8-10 метрового пластикового басейну в 400-600 американських доларів. А власнику композитного басейну в 100-200 у.о. За 10 років будь-який композитний басейн окупиться тільки на обслуговуванні. Переваги композитних басейнів включають ще одну цікаву фішку, про яку забувають любителі всесезонного плавання.

Преимущества композитных бассейнов

У композитних чаш низька тепловіддача. Або, як кажуть вчені, теплопровідність. Нагріта за день вода в чаші не охолоне за ніч. Бажано використовувати накриття на басейн. У зимову пору, можна встановити нагрівач для води, який буде дбайливо витрачати електроенергію. Відмінна фінансова вигода для власника.