Новини

10 фактів про скловолоконні басейни

10 фактов о стекловолоконных бассейнах

Ми зібрали 10 фактів про скловолоконні басейни. Це повинно допомогти покупцеві визначитися з вибором, якщо він ще в роздумах.

Чому краще купити скловолоконний басейн

 

Щорічно, кожен літній сезон купання приносить популярність скловолоконним басейнам. Починаючи з 60-х років 20 століття, коли поява екологічно чистих технологій створила альтернативу бетону, попит на чаші зі скловолокна тільки збільшується. І головне – одні переваги:

 

  • Доступна ціна.
  • Довговічність.
  • Ощадливість.
  • Асортимент.

 

Що таке скловолоконний басейн

 

Скловолоконний басейн – це цілісний басейн. Його особливість в тому, що виготовляється чаша тільки в заводських умовах. За певною технологією з прес-форми створюється басейн необхідної форми і розмірів. І що цікаво, басейни робляться не тільки зі скловолокна. У виробництві чаш беруть участь полімерні наповнювачі.

10 фактів про скловолоконні басейни

З чого зроблені скловолоконні басейни

 

Чаша є бутерброд з безліччю шарів. Завдяки такій технології, басейн знаходить високу міцність, залишаючись при цьому легким. До складу основи для виготовлення басейну входять:

 

  • Кілька видів скловолокна: рівний, рубаний і гребінчастий шар.
  • Вініл-ефірні смоли.
  • Акрил.

 

Скільки коштує скловолоконний басейн

 

Ціна басейну зі скловолокна починається з відмітки 1000 Євро. Вартість в цій валюті залишається незмінною довгі роки. Тому, виробники часто не вказують ціну в гривнях. За мінімальною вартістю, купити басейн вдасться негабаритний – від 1.5 до 2-х метрів в довжину. По факту – це невеликі купелі для відпочинку або чаші для СПА обладнання.

 

Скільки коштує плавальний басейн зі скловолокна

 

Якщо потрібна чаша для плавання, то краще дивитися на скловолоконні басейни від 5 метрів в довжину. Ціна таких чаш від 2500 Євро і вище. За 10-метровий басейн треба віддати 7 тисяч Євро. Найдовший басейн зі скловолокна – 13 метрів, стоїть він 10 900 €.

 

Як встановити скловолоконний басейн

 

І не забувайте про доставку басейну і його установку на місці монтажу. Багато продавців запускають періодично акції – пропонуючи монтаж в подарунок. Це шикарна пропозиція і дуже вигідна по вартості. Чаші зі скловолокна легкі, але об’ємні. Для перевезення використовується спеціальний лафет. Для монтажу потрібен маніпулятор і бригада робітників з екскаватором.

10 фактов о стекловолоконных бассейнах

Скільки часу займають скловолоконні басейни для установки

 

В середньому, монтаж 7-8 метрової чаші становить 5 днів. Максимум – 7 днів, якщо чаша більше 10 метрів. А взагалі, все залежить від умов монтажу. Перед покупкою, ці моменти обговорюють з покупцем і складається договір.

 

Скільки прослужать скловолоконні басейни

 

Вище ми писали, що басейни з скловолокна придумали в 60-х роках 20 століття. І у більшості покупців вони до сих пір експлуатуються. Тобто, прослужать понад 50 років точно. Тут важливо стежити за басейном постійно. Не залишати воду на зиму, уникати сильних ударів, стежити за появою бактерій і мікроорганізмів. І навіть з хімією бути гранично обережними.

 

Скільки грошей іде на утримання басейну

 

Тут все залежить від декількох факторів. Наприклад, намагаючись заощадити на очисному обладнанні і захисту, можна за десятиліття викинути грошей більше, ніж сумарна вартість всіх засобів для захисту басейну. У грошах, утримання басейну коштує 5-10% від ціни чаші в рік.

10 фактов о стекловолоконных бассейнах

 

Що потрібно знати про обслуговування скловолоконного басейну

 

Ось основні факти, які повинен знати кожен покупець скловолоконного басейну:

 

  • Установка накриття на чашу знижує випаровування води і захищає воду від сміття з пилом.
  • Монтаж фільтраційного обладнання краще чистить воду ніж хімічні препарати.
  • Хімія для басейну відмінно бореться з рослинністю і мікроорганізмами.
  • А якщо дозування хімічних препаратів розрахувати неправильно, то на шкірі можуть з’явитися опіки.
  • Якщо взагалі не обслуговувати басейн в літній сезон, то за 60-70 днів він зацвіте і перетвориться в болото.