Новини

Трамплін для басейну

У спекотну жару, водойма біля будинку неодмінно підніме настрій власнику і поліпшить фізичний стан організму. Але звикання до пасивного відпочинку відбувається швидко – потрібні нові, незвідані відчуття. Трамплін для басейну виправить ситуацію і поліпшить відпочинок власнику або сім’ї.

Особливості конструкції

Нескладна на перший погляд конструкція з пружні дошки і основи для кріплення до поверхні басейну, вимоглива до умов монтажу та фізичним розмірам водойми. Встановлюється трамплін біля борту басейну і фіксується спеціальними кріпленнями. Відповідно, водойми необхідна площадка для установки складної конструкції.

Виконуючи будівництво басейнів під ключ, підрядники роблять армпоясів для організації зони відпочинку навколо водойми. Посилена конструкція надійна і витримає вібрацію трампліну. Басейни, побудовані власниками вручну, потребують доопрацювання. Власнику належить посилити борт, або вкопати противагу.

Трамплін для басейну

Стрибок з трампліна в басейн Висота дошки трампліна над рівнем води вибирається власником. Експерти рекомендують не виходити за рамки 1-2 метра. Безпечні стрибки в воду можливі при глибині басейну 2,5 метра. Любителям гострих відчуттів, які вирішили підняти планку трампліну на 2-3 метри вгору, доведеться вирішити проблему з поглибленням басейну до 3-3,5 метрів.

Розташування 75% дошки над поверхнею води – вимога виробників і продавців трамплінів. Рекомендації зрозумілі – при необережному русі краще зістрибнути в воду з 1-2 метрової висоти, ніж впасти на землю або вдаритися об борт басейну.

 

Вимоги до трампліна

По суті, закріплена дошка над водною гладдю басейну – трамплін. Так думають власники водойм до першої, отриманої при купанні травми. Щоб убезпечити родину і встановити надійний трамплін, майбутнім власникам доведеться прислухатися до рекомендацій експертів.

  1. Міцність дошки конструкції в пріоритеті – номінальне навантаження 120-150 кілограм.
  2. Кращий трамплін – стійка до вологи, перепадів температур і механічної дії конструкція.
  3. При зіткненні з вологим тілом верхнього шару дошки не властиво ковзати.

Стрибок з трампліна в басейн вимагає знання техніки виконання вправи і умінь пірнати на глибину. Після зведення конструкції рекомендується випробувати трамплін стрибками без використання вібраційних властивостей дошки. Виявивши глибину занурення і навчившись комфортно входити тілом в воду, можливо освоєння професійних стрибків.

На закінчення

Перед тим, як побудувати басейн на ділянці, власнику краще на початковому етапі визначитися з функціоналом водойми. На практиці встановити трамплін на готовий басейн складно, так як покупці воліють виготовляти чаші глибиною 1,8-2 метра. Збільшення глибини водойми можливо тільки підняттям рівня води в басейні. Але не завжди такий спосіб призводить до позитивного результату. Експерти рекомендують на етапі будівництва водойми планувати подальший монтаж трампліну, гірок та інших засобів для розваг у води.