Новини

Яким повинен бути басейн для дітей?

Всі діти просто обожнюють купатися. Поки дорослі отримають засмагу на березі, малюки можуть годинами плескатися у воді. Водне середовище сприятливе для маленьких дітей. Воно розслабляє і загартовує організм, що росте. Які особливості повинен мати басейн, якщо він призначений для дитячої аудиторії, читайте в нашій статті.

Параметри дитячого басейну

60_yaltaБудь-яке водоймище, будь-то плавальний «жабник» на базі ДЮСШ (Дитячої та юнацької спортивної школи) або збірний басейн на дачі для літнього оздоровлення, повинні бути організовані з урахуванням вимог безпеки дитини. Про вимоги державних санітарних норм до облаштування басейнів в дитячих закладах ми зараз розповімо. Зрозуміло, що вони відрізняються від параметрів спортивних плавальних басейнів для дорослих. Що стосується приватних басейнів, то необхідно пам’ятати, що навіть правильно сплановане і побудоване водоймище не захистить дитину, якщо її залишити без уваги.

Згідно з Державними санітарними нормами і правилами «Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей» № 853 від 03.10.2013р., глибина басейну для малюків старше трьох років повинна бути змінною від 0,6 до 0,8 метра.

Якщо температура води для спортивного басейну з довжиною доріжки 25-50 метрів повинна становити 22 ° C, то комфортна температура води в басейні для купання маленьких дітей повинна бути в межах 28-30 ° C.

У залі басейну повинна бути передбачена площадка для розминки, площею не менше 24 м2.

Рекомендована пропускна здатність басейну повинна бути розрахована на одночасне перебування групи дітей в кількості 10 чоловік. При цьому площа водного дзеркала на 1 дитину дошкільного віку має становити не менше 3 м2.

Басейни для дітей компанії Б.Н.В.

60_avroraКомпанія Б.Н.В. спеціалізується на проектуванні, будівництві та сервісному обслуговуванні басейнів будь-якого класу складності, продажі обладнання та засобів по догляду. За майже чверть століття успішної роботи компанією Б.Н.В. побудовано більше 6500 діючих сучасних водних комплексів, як приватного, так і громадського користування для дорослих і дітей.

Наприклад, переливний басейн був виконаний компанією Б.Н.В. для дитячого оздоровчого комплексу в місті Скадовськ. Басейн побудований за сучасною технологією «посиленої бетонної конструкції». Функція оздоровлення дітей є для дитячого центру «Аврора» головною. Тому басейн, розміром 50 х 25 метрів заповнюється морською водою, яка проходить через систему очищувальних і знезаражувальних фільтрів. Для безпеки дітей басейн розділений на зони з різною глибиною. У нічний час басейн висвітлюється надводними і підводними прожекторами.

60_annaІнший об’єкт був виконаний недавно компанією Б.Н.В. для СПА-готелю «Анна». Басейновий комплекс, що складається з основного плавального і двох невеликих басейнів, став головною концептуальною складовою цього готелю. Територія готельного комплексу знаходиться на березі Азовського моря в 100 метрах від води. Для побудови басейну була вибрана технологія «посиленої бетонної конструкції» з внутрішньою обробкою з лайнера. Основна частина плавального басейну, глибиною 1,5 метра, має розміри 10 х 15 метрів. Для безпечного купання дітей і для оздоровчих гідромасажних процедур всіх відпочиваючих СПА-готелю були побудовані два невеликі басейни.

Відкритий басейн санаторію Kirov Heals & Resort в Ялті має зони як для дорослих, так і для дітей. Найменші гості готелю отримують заряд незабутніх емоцій. Басейн виконаний з бетону і має розміри 31,5 м х 12,5 м. Середня глибина дитячої зони – 0,6 м. Для зручності дорослих відпочиваючих глибина основної зони басейну має перепади від 1,23 до 1,5 метра.

Побудувати бетонний басейн в Києві, Львові, Дніпрі та інших містах України ви можете, звернувшись в компанію Б.Н.В. Басейни. До 31 грудня 2016 року в нас діє акція: при замовленні бетонного басейну для дітей і дорослих ви отримуєте в подарунок систему фільтрації! Хочете купити басейн у Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі або інших містах України, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901.