Новини

Будівництво басейну в будинку

Побудувати басейн всередині будівлі – грандіозний проект, який вимагає невеликих знань в монтажі подібних конструкцій, а також уміння користуватися рулеткою і вирішувати математичні розрахунки. Вибрати вподобану чашу в магазині, і ткнути пальцем в місці передбачуваного будівництва – невірний крок.

Будівництво басейну в будинку

Будівництво басейну в будинкуНе вірте експертам, які стверджують, що монтаж басейну на другому поверсі котеджу або на даху, неможливий. При бажанні і фінансах, завдання здійсненне, однак для більшості українських споживачів, мета не виправдовує засоби. Тому будівництво басейну в будинку починається з пошуку просторої кімнати на першому поверсі, веранди або напівпідвального приміщення.

Експерти рекомендують розташовувати чашу не посеред будинку, а ближче до несучої стіни будівлі. Також на початковому етапі не зайве потурбуватися про присутність фундаменту під підлогою і вільному доступі до каналізації і електропроводці.

Правило «півтора»

Площа встановлюваного басейну в будинку повинна бути не менше ніж в 1,5 рази менше самого приміщення. Проблема криється не в комфортабельності відпочинку, а в безпеці. У габаритних чаш відповідне випаровування та вентиляційне обладнання не впорається з очищенням. Виняток – високі стелі, що перевищують глибину відбудованого басейну в 3 рази.

Будівництво басейну в будинкуЕксперти рекомендують взяти в руки крейду, рулетку і, пройшовшись по периметру приміщення, намалювати передбачувану чашу на підлозі. Відкрийте вішалку для рушників і одягу, стільці, стіл, лежаки і дитячий майданчик. Присядьте на малюнки і спробуйте відчути затишок. Корегуйте габарити басейну на власний розсуд до тих пір, поки не побачите плоди власних фантазій.

Маленькі хитрощі

Не обов’язково рити котлован і закопувати чашу в фундамент будівлі. Для більшості басейнів вистачить і стяжки, а басейн дозволено встановлювати на підлогу, як ванну. Тільки потрібно посилення корпусу вироби оздоблені арматури і бетону. Тому, разметив габарити басейну на підлозі, власнику доведеться зменшити розміри майбутньої чаші по 30-50 см з кожного боку.

Будівництво басейну в будинкуДитяча гірка, трамплін, протитечія або навісне фільтраційним устаткуванням вимагає додаткового місця біля чаші, тому і це рекомендується врахувати. Прораховуючи будівництво басейну в будинку, майбутній власник прийде до думки, що чаша вдвічі менше площі виділеної кімнати, і матиме рацію.

Всемогутні виконавці

Підібрати чашу за габаритами замовника не складно. В асортименті виробника десятки варіантів. Але можна і далі піти – замовити виконавцю виготовлення басейну за власними кресленнями. Конструкції з бетону, поліпропілену і нержавіючої сталі виготовила без зволікань. Експерти рекомендують всередині будинку встановлювати пластикові чаші, якщо планується будівництво негабаритного басейну. Або віддавати перевагу бетону, коли потрібно олімпійський басейн для професійного плавання. Також рекомендується познайомитися з гідромасажними плавальними СПА басейнами, сформованими незалежно від комфортабельного відпочинку, допоможуть відновити здоров’я і поліпшити настрій.