Новини

Чи можна побудувати басейн на даху?

П’ятизіркові готелі з розкішними басейнами під хмарами виглядають просто шикарно! Хто з нас не мріяв зробити такий же на даху свого будинку? Наскільки реальна така конструкція, які переваги і ризики спричинить рішення про спорудження басейну, читайте в сьогоднішній статті.

Переваги басейнів на даху

49_1Така архітектурна особливість, як відкритий басейн на верхніх поверхах будівлі, припадає до душі все більшій і більшій кількості людей. Найвідоміший і масштабний басейн готелю Marina Bay Sands, розташований на висоті 200 метрів, став однією з головних визначних пам’яток регіону, і привертає щорічно сотні тисяч туристів з усього світу.

Якщо ви задумали будівництво готелю або пансіонату в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, узбережжі Азовського моря або в будь-якій точці країни, то басейн на даху стане його головною особливістю і явною конкурентною перевагою. Якщо ж ваша ділянка знаходиться на місцевості з гарним природним ландшафтом, то споруда переливного басейну інфініті, однозначно додасть балів до загального враження від готелю і підкреслить його ексклюзивність.

49_2Якщо ви плануєте побудувати басейн на даху власного особняка, то інвестиції в його спорудження стануть вигідним вкладенням і збільшать ринкову вартість вашої нерухомості в кілька разів.

Басейн на даху не стане займати корисну площу ділянки.

Влітку вода в басейні буде легко прогріватися під впливом сонячних променів. А якщо передбачити конструкцію павільйону і систему обігріву, то купатися в такому водоймищі можна цілий рік.

У басейн, розташований на даху, потрапляє набагато менше сміття, ніж на землі.

На даху можна спорудити стаціонарний басейн будь-якого типу: бетонний, поліпропіленовий, композитний, скловолоконний, гідромасажний СПА. Головна умова – необхідний запас міцності несучих конструкцій і перекриттів будівлі.

Особливості будівництва басейну на даху

49_0Ідея спорудження басейну зверху житлового будинку або котеджу вимагає високопрофесійного підходу на всіх етапах від створення проекту, вибору підрядників з будівництва та комплектації басейну, до благоустрою зони відпочинку і сервісного обслуговування водойми.

Стаціонарні водойми на даху можуть мати вбудовану або поверхневу конструкцію. У першому випадку чаша знаходиться всередині будинку. Тому простір верхнього поверху буде зайнято чашею басейну і технологічним обладнанням для його функціонування. У другому – басейн матиме певну висоту.

Якщо ваша квартира займає кілька рівнів на верхніх поверхах багатоповерхового будинку, то для спорудження басейну знадобляться дозвільні документи, що підтверджують можливість будівництва з урахуванням навантаження на фундамент будівлі, несучі конструкції і безпеку роботи систем водопостачання.

Особливу увагу слід приділити герметизації труб подачі води та зливу, так як від їх якості залежить захищеність всієї будови.

Для басейну, розташованого на даху слід зробити окрему стокову яму і провести трубу для подачі води. Рекомендований діаметр труби для стоків від 8 до10 см., для подачі води – 5-6 см.

Компанія Б.Н.В. займається будівництвом басейнів з 1992 року. Побудувати басейн на даху, купити басейн для будинку або дачі можна в компанії Б.Н.В. на найвигідніших умовах. До 31 грудня діють акції на всі види басейнів.

Бажаєте купити басейн для будинку або дачі, придбати готовий композитний, скловолоконний, гідромасажний СПА зі знижкою, замовити проект індивідуальної водойми? Телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901 та дізнайтеся про те, як вигідно купити басейн зі знижкою в Києві, Львові, Дніпрі, Запоріжжі та в будь-якому місті України.