Новини

Басейни для розведення риби – огляд

Зважилися на розведення риб, але не знаєте з чого почати – пориньте в будівництво штучного водоймища для утримання риби, раків, мідій і інших представників водного середовища проживання.

Басейни для розведення риби

Рибопромисловий бізнес починається зі створення умов для малюків, яким потрібна розмножуватися і рости в заданих умовах. Тому підприємців цікавлять басейни для розведення риби, а не природні ставки і річки, в яких неможливо штучно підтримувати необхідні умови і чистоту.

Басейни для розведення рибиДля розведення риб, виробники пропонують купити плавальний басейн, в якому легко управляти температурою і складом води, виконувати очистку і витягувати рибу, при необхідності. Із запропонованих на ринку варіантів, покупцеві пропонують вибрати матеріал, з якого виготовляється чаша, габарити вироби і супутнє обладнання: фільтри, нагрівачі, освітлення, протитечія або хімічні препарати для чищення.

Краща пропозиція

Поліпропіленові басейни вирішують проблеми покупців, які вирішили зайнятися розведенням риби в домашніх умовах. Стійкість до вигоряння на сонці і переохолодження, а також здатність пластику зварюватись на молекулярному рівні без швів, роблять чашу універсальної для поставлених завдань.

Басейни для розведення риби з поліпропілену не обмежені в габаритах і дизайні. За бажанням замовника, виробник відбудує з пластика завод або конвеєр і встановить на вулиці або всередині приміщення. В поліпропілен врізається обладнання або оснащення, а також підтримується відновлення або модернізація. За ціною, поліпропілен дешевше інших будівельних матеріалів, а по міцності і довговічності складе конкуренцію дорогим конструкціям.

Басейни для розведення рибиНедолік поліпропілену в тепловіддачі. Для вибагливих до температури води риб, власнику належить заздалегідь потурбуватися про охолоджувачах і нагрівачах для води, які утримають задану температуру в чаші круглий рік.

Класичний підхід

Бетонні басейни для розведення риби воліють рибопромислові господарства і радгоспи. Дешевий будівельний матеріал дозволяє відбудовувати штучні озера та розводити раків, рибу і мідій без проблем. Бетон хороший для рослинності, яка росте, чіпляючись за стіни чаші, і потрібно як їжа для риби.

Теплопровідність і недовговічність – слабкі ланки бетонних конструкцій, які вимагають постійного охолодження влітку і підігріву взимку, а також, за терміном служби обмежені 2-3 десятиліттями.

Професійне рішення

Чаші з композитних матеріалів – дороге задоволення, однак осетрові види риб, а також форель або тунець, вирощуються в таких басейнах, де підвищені вимоги до чистоти і тепловіддачі. Гладка зсередини чаша не підтримує розведення і зростання бактерій, зберігаючи чистоту води тривалий термін, а композитний матеріал не передає накопичене в басейні тепло навколишнього світу. Що стосується довговічності, то чаші прослужать 50-70 років.