Новини

Басейн на дачі, ціна – стаціонарний під ключ

Мрієте про надійне і довговічне стаціонарному басейні – виключіть з огляду каркасні, надувні, збірні і дитячі вироби. Продукти привабливі за ціною, але міцність – слабке місце подібних рішень.

Зважилися на монтаж басейну на дачі, ціна якого дозволяє залишатися в бюджетному класі – зробіть вибір на користь поліпропіленових або бетонних конструкцій. Ціна, якість, гнучкість в установці – короткий опис продуктів.

  1. Ціна. Пластик і цемент по вартості привабливі. Причому, ціна пропорційна габаритам вироби.
  2. Якість. Бетонні та поліпропіленові чаші стійкі до перепадів температур, не вигоряють на сонці і стійко перенесуть сувору зиму. Гарантовано прослужать два-три десятиліття на вулиці, і ще стільки ж всередині будівлі.
  3. Гнучкість в установці. Виготовлення басейну за кресленнями замовника – видиму перевагу бетонних і пластикових чаш. Не рідко, покупець відмовляє в задоволенні встановити всередині житлового будинку вічну керамічну чашу, через те, що виріб не проходить за габаритами.

Басейн на дачі – ціна

Басейн на дачі цінаОрієнтуйтеся на те, що покупка басейну обійдеться в 1,5-2 рази дорожче, ніж заплановано витратити. Транспортування чаші або елементів конструкції, риття котловану з вивозом землі, монтаж – додаткові витрати. Усчітивать професіонали рекомендують придбання фільтраційного обладнання та іншої оснастки для басейну. Накриття, обробка зони відпочинку при басейні, також витягнуть з покупця гроші.

У розрізі технологій вибір залишається за покупцем. З огляду на конструкційні особливості пластика і бетону, власник не обмежений за габаритами і зовнішнім виглядом басейну. Чаші без проблем відбудовуються всередині житлового і нежитлового приміщення, на вулиці, в зимовому саду. Бетонний і поліпропіленовий басейн піддається модернізації.

За жорсткості, бетонна конструкція краще. Басейн не потребує накриття на зиму і стійко переносить замерзання води в чаші. А в поліпропіленових виробах лід при розширенні зашкодить конструкцію з імовірністю 50%. Тому для пластикових басейнів доведеться зливати воду або ставити павільйон, якщо чаша встановлена ​​на вулиці.

Басейн на дачі цінаУ поліпропіленових чашах, за рахунок щільної і гладкою структури матеріалу, рідше з’являються нарости рослинності на стінках і дні басейну. Пластик простіше чистити при забрудненні. І у поліпропілену менше теплопровідність – економія електрики на підігріві води.

Додаткове обладнання

Стаціонарний басейн без очисного обладнання перетвориться в болото. Тому, фільтр обов’язковий. Дачні варіанти експерти рекомендують доповнювати навісними станціями. Перевага в ціні, функціональності і мобільності.

Прожектор, протитечія, нагрівач і фільтр в одному пристрої – все, що вимагає басейн на дачі. Ціна з установкою вийде дорожче, зате робота і обслуговування не створять проблем. Естетичність чаші надасть терасна дошка. Пісок і гравій краще не використовувати, так обсипання швидко виявиться в басейні.