Новини

Басейн: догляд або як утримувати басейн в чистоті

Утримувати басейн в чистоті дуже просто. І неважливо яких розмірів чаша. Знадобиться тільки вивчити методи боротьби з забрудненнями і придбати відповідний інструмент з хімією. Сама процедура очищення не з легких, але ж усім потрібен чистий басейн. Догляд або як утримувати басейн в чистоті – тема нашої статті.

Дезінфекція та очищення басейнів виконується двома способами:

  • Механічний;
  • Хімічний;

 

Басейн: догляд або як утримувати басейн в чистоті

 

Механічний спосіб очищення включає в себе роботу з усунення забруднень вручну. Використовуються телескопічні сачки, що допомагають витягати з води видимий неозброєним поглядом сміття. Після чого, в боротьбу з забрудненням вступають щітки, якими відтирається бруд на стінках басейну по кромці води.

Басейн: догляд або як утримувати басейн в чистоті

Альтернатива фізичної очищення – установка фільтраційного обладнання. Електронне пристосування самостійно збирає сміття і змушує забруднену воду циркулювати через фільтр. Але щіткою по бортах басейну попрацювати все одно доведеться. Адже налиплу бруд не так легко збити потоком води.

Коли мова заходить про механічному очищенню басейну до первісного вигляду, професіонали рекомендують повністю зливати воду. Таке рішення не можна назвати економічно вигідним. Але процедура дуже ефективна, якщо власник мріє купатися в кристально-чистій воді. Але якщо басейн часто забруднюється, а механічний спосіб не приносить позитивних результатів, то на допомогу прийде хімія.

Хімічний спосіб вважається найефективнішим у плані очищення і знезараження води в басейнах. Хром, бром, активний кисень, коагулянти – препарати доступні до продажу в будь-якому спеціалізованому магазині. Хімія швидко ліквідує бактерії, мікроорганізми і рослинність. Вміє розщеплювати бруд і дрібне сміття.

Басейн: догляд або як утримувати басейн в чистоті

Зробивши вибір на користь реактивів, власнику басейну доведеться вивчити вплив всіх препаратів на воду і обзавестися оснащенням для тестування якості води. Це вимірювач вмісту хлору в воді, пробник на pH води, і тому подібні тести. Інакше, власник басейну, неправильно розрахував дозування препарату, перетворить воду в хімічний реактив. Це загрожує опіками шкіри та органів дихання для тих, що купаються у воді людей.

 

Альтернативний догляд за басейном: ультрафіолет

Технологія 20-го століття знову набула популярності в медицині та побуті. Ультрафіолетові лампи вбудовують в очисники питної води, в пилососи і навіть в джакузі. Електромагнітні хвилі ефективно руйнують бактерії і мікроорганізми.

Басейн: догляд або як утримувати басейн в чистоті

Для чищення басейнів пропонують два готових рішення: автоматизований і ручний. У першому випадку, ультрафіолетова лампа встановлена ​​в фільтраційному устаткуванні, яке встановлюється на басейн. «Догляд або як утримувати басейн в чистоті» – актуальна тема для всіх виробників очисних споруд. Тому фільтр, проганяючи воду через спеціальні картриджі, опромінює ультрафіолетом воду, повертаючи її в кришталево-чистому вигляді в басейн.

Ручний спосіб чистки передбачає щоденну санітарну обробку басейну потужної ультрафіолетовою лампою. Захід дуже ефективно, але і небезпечно для виконавця. Застосування ртутно-кварцових УФ ламп шкідливо для людського організму. При прямому впливі випромінювання на шкірні покриви людини, виникають опіки різного ступеня. Тому професіонали не рекомендують використовувати цей спосіб власникам басейнів.