Новини

Зимовий сад з басейном

Обладнане приміщення, цілий рік забезпечує тепло і затишок, прийнято називати зимовим садом. Екзотичні рослини і декоративні фонтани – відповідають за комфортабельний відпочинок, а басейн відіграє роль центру розваг для сім’ї, друзів і гостей.

Зимовий сад з басейном

Плануючи оранжерею з басейном, власнику будинку мають бути розрахунки і правильне планування вільного простору. Зимовий сад з басейном включає:

  • водойму – гідромасажна ванна, чаша для плавання або класичний басейн;
  • зону відпочинку, де встановлюються стіл, стільці або лежаки;
  • декоративний ліс, створений з вічнозелених рослин або фруктових екзотичних дерев.

Власнику саду, перед прорахунком, експерти рекомендують внести в проект проходи, про яких згадують будівельники після монтажу чаші і декору. Доріжки до басейну і зоні відпочинку рекомендується облаштовувати шириною 0,5-1 метр, для комфортабельного переміщення.

Зимовий сад з басейном

Зовнішній вигляд і декорації

Не обмежуйтеся монтажем басейну і установкою десятка горщиків з деревцями по периметру приміщення. Зимовий сад – комфортабельний відпочинок, а не лікарняне будівля з голими стінами і цементною підлогою. Запросіть дизайнера і створіть райський куточок своєї мрії.

  1. Визначтеся з відтінками саду і почніть працювати з освітленням.
  2. Накрийте підлогу приміщення терасної дошкою або іншим покриттям, стійким до вологи.
  3. Вирішіть питання з декором стін – пофарбуйте або наклейте водовідштовхувальні фотошпалери.
  4. Виконуючи будівництво басейнів під ключ, обробіть чашу ПВХ плівкою.
  5. Довіртеся професіоналам і обладнайте власний сад тропічними рослинами.
  6. Не забувайте, що і меблі у вологому приміщенні необхідна стійка і міцна.
  7. Опалювальні прилади, осушувачі повітря або кондиціонери не завадять в приміщенні.

Недорогі рішення

Павільйон для басейну, пропонований як додаткове обладнання до чаші при будівництві водойми, вважається кращим вибором покупця по співвідношенню ціна-якість. Адже полікарбонат з анодованим алюмінієм недорогий, зносостійкий і не обмежує власника за габаритами конструкції. Зимовий сад з басейном експерти рекомендують не пристроювати до житлового будинку або котеджу. Не можна, щоб на приміщення з власної флорою впливав домашній затишок.

Перевагою павільйонів для басейнів вважається здатність конструкції розкриватися, впускаючи всередину сонячне світло і свіже повітря. Розсувні секції, зміщується в сторони по рейках, перетворять зимовий сад з басейном в райський острівець, який в купальний сезон порадує власника з сім’єю.

Зимовий сад з басейном

На закінчення

Вкладаючи значимість в поняття «зимовий сад», власник заміського ділянки або котеджу в межах міста, не уявляє, як помиляється. На ділі, рішення просте й економічно не витратне. Для виконання проекту потрібна земельна ділянка і підрядник, який встановить басейн і накриє водойму павільйоном. Облаштування конструкції зсередини експерти рекомендують довірити дизайнерам і озеленювачі, які підберуть декор, освітлення, меблі і створять квіткову оранжерею, або садити вічнозелених дерев.