Новини

Павільйон для басейну

Павільйон для водойми – як гараж для легкового автомобіля, якому не знайшлося місця в великому будинку. З одного боку, відсутність накриття не критично, адже будь-який басейн виготовляється з міцного, стійкого до зносу пластика, або іншого будівельного матеріалу, й призначений для монтажу на вулиці під відкритим небом. З іншого боку, як і автомобіль, чаша водойми забивається брудом, сміттям і пилом, атакується комахами, гризунами і мікробами, а також руйнується зсередини при неправильному зберіганні й експлуатації.

Павільйон для басейну – переваги

Вартість дорогих конструкцій виправдана, адже по функціоналу павільйон вигідно відрізняється в порівнянні з іншими представниками ринку, такими, як батути, плівка або ролети. Переваги павільйонів коротко виглядають так:

  1. Захист басейну від сміття, пилу і комах.
  2. Зменшення витрат електроенергії на підігрів води в чаші.
  3. Зниження витрат на воду, адже павільйон блокує випаровування.
  4. Відсутність витрат на хімію для знезараження води.
  5. Захист дітей та домашніх улюбленців, які прагнуть ближче підійти до води.

На тлі перерахованих достоїнств, купання в басейні в зимовий період виглядає не вражаюче, проте плавання в зимовий час вважається єдиною причиною, яка залучає покупців до павільйонів в магазині.

Додаткові витрати

Павільйон Продавці замовчують, що для купання в зимовий період, майбутньому власнику чекають додаткові витрати, пов’язані з придбанням нагрівального і фільтраційного обладнання. Воді, навіть в щільно закритому приміщенні, властиво застоюватися або забруднюватися, тому без чистки не обійтися. Проблема вирішується установкою фільтра або застосуванням хімічних препаратів. Власникам басейнів експерти рекомендують віддати перевагу електричному приладу.

У зимову пору павільйон здатний зберегти тепло всередині конструкції, проте, при мінусовій температурі на вулиці, закрите приміщення доведеться опалювати. Знадобиться нагрівальне обладнання, яке нагріє воду в чаші і підтримає тепло встановлений час. Тепла вода в басейні і замерзлі панелі павільйону приведуть до появи пара і витіснення кисню – власнику належить продумати і встановити вентиляційне обладнання.

Готові рішення

ПавільйонВласники габаритних водойм з нестандартними формами впевнені, що павільйон для накриття басейну підібрати складно. Насправді для виробників немає обмежень, адже профіль з анодованого алюмінію дозволено створювати будь-яких розмірів, як по довжині, так і по ширині з висотою. Круглі, квадратні, прямокутні, сегментні – фантазії майбутніх власників обмежуються тільки бюджетом і вільним простором у дворі будинку.

Мрієте поставити павільйон над басейном, прорахуйте відразу зону відпочинку, роздягальні і місце для установки додаткового обігрівального обладнання. Чи плануєте купатися у водоймі взимку, не виходячи з дому – ставте чашу ближче до будови і робіть павільйон у вигляді прибудови до будинку. Такий підхід вирішить проблему з опаленням водойми в зимовий час.