Новини

Особливості готових басейнів

Фраза «готовий басейн за 10 днів» звучить дуже привабливо, особливо для тих, хто вирішив купити басейн для дому в розпал купального сезону. Щоб не упустити цінні теплі дні і сповна насолодитися плаванням, рекомендуємо зайнятися вибором басейну саме зараз.

Поняття готовий басейн

48_2Відразу внесемо ясність в поняття «готовий басейн». Насправді під цим виразом мається на увазі цілісна монолітна чаша, яка не вимагає додаткового облицьовування внутрішньої поверхні. Однак купити готову чашу зі скловолокна або композиту, ще не означає відразу наповнити її водою і плавати. Установка і скловолокняного і композитного басейну вимагає дотримання технології монтажних робіт: риття котловану, підготовка і цементування дна, розміщення чаші, засипка будівельною сумішшю, трамбування, облаштування зони біля басейну.

Таким чином, покупка готової чаші дозволяє скоротити час будівництва басейну за рахунок відсутності етапів мурування стін та облицювання внутрішньої поверхні. В середньому грамотний монтаж скловолокняного або композитного басейну під ключ займає близько 15-20 днів.

Стадії установки готового басейну

48_3montazhПерш ніж починати будівельні роботи, необхідно мати проект басейну з технічним завдання для працівників, детальний кошторис покупки витратних матеріалів та оплати послуг, кошторис на необхідне і додаткове обладнання басейну.

Якщо говорити про кваліфікацію робітників, то для перших підготовчих стадій риття котловану і формування цементної подушки, звичайних будівельників буде досить. Далі – всі роботи по установці чаші, регулюванню, монтажу та підключенню обладнання, повинні проводити кваліфіковані фахівці, які повинні нести відповідальність за правильність виконаних робіт.

Отже, установка скловолокняних чаш відбувається в наступному порядку:

  1. На ділянці необхідно викопати котлован за формою чаші, а розміром на 300 мм більше з кожного боку.
  2. З суміші цементу з піском (пропорція 1: 3) сформувати прошарок, висотою 150-200 мм.
  3. Залити його водою.
  4. Після заливки та установки потрібного рівня, на готовий шар викладається пінопласт, щільністю 25, і висотою 5 см.
  5. У підготовлений котлован опускається чаша.
  6. По периметру чаші опускаємо опалубку з пінопласту
  7. Тепер необхідно почати заповнювати басейн водою, однак не більше ніж на 30 см. За один раз.
  8. Одночасно з наповненням чаші, необхідно засипати проміжок між басейном і опалубкою зовні. Використовуємо ту ж суміш з цементу і піску в співвідношенні 1: 3. Заливаємо водою і трамбуємо.
  9. Залишилося відстань між опалубкою і краями котловану засипається землею або піском.
  10. Остаточна обробка босоніжної зони плиткою, терасною дошкою або галькою. Залишати пісок по периметру басейну не рекомендується, тому що він буде потрапляти в басейн і засмічувати воду.

Переваги композитних і скловолоконних чаш

48_1Крім того, що скловолоконні та композитні басейни готові до установки і не вимагають обробки внутрішньої поверхні, до їх переваг можна віднести наступні моменти:

– Низька теплопровідність. Такі басейни досить довго тримають тепло. На відміну від бетонних, нагрів води в пластикових басейнах обійдеться вам дешевше десь на третину. Але, при цьому, не треба забувати про накриття для басейну.

– Стійкість до вигоряння і впливу звичайних миючих засобів.

– Міцність і еластичність. Природна усадка ґрунту внаслідок руху підземних вод, а також її розширення при мінусових температурах в зимовий період, впливає на стінки басейну. Композитні і скловолоконні чаші витримують такі навантаження в силу пластичності і міцності матеріалу.

Акція на композитні і скловолоконні басейни

Купити готовий композитний басейн в Києві або іншому місті України і отримати весь комплекс послуг під ключ можливо, звернувшись в компанію Б.Н.В. До 31 грудня можна придбати будь-яку модель композитних басейнів зі знижкою 10%. https://bnv.ua/ua/product-category/bassejny/kompozitnye/

Купити скловолоконний басейн зі знижкою 20% в Києві, Дніпрі, Львові та Запоріжжі можна, вибравши моделі Атлантида 10, Корсика, Женева, Корвет, Мустанг, Фенікс, Амазонка в стандартному виконанні білого кольору.

Встигни купити басейн зі знижкою до 31 грудня 2016 року і відкрий новий купальний сезон у власному басейні! Телефонуй за номером гарячої лінії 0-800-502-901.