Новини

Недорогі композитні басейни

Легкість виготовлення композитних басейнів, про яку пишуть власники, що зібрали чашу власноруч, на перевірку виявляється інформацією помилковою. Кустарні умови, недотримання технологій і бажання заощадити не дозволить майбутньому власникові побудувати надійну і довговічну конструкцію.

Недорогі композитні басейни

Композитный бассейн ПарусВимоги до якості продукції зобов’язують виробника слідувати світовим стандартам і витримувати технології створення чаш. Недорогі композитні басейни і дорогі продукти відрізняються на ринку розмірами і формами. Заощадити на виготовленні вдається недобросовісним брендам, які не надають на чаші 10-річної гарантії. Неякісну продукцію нескладно виявити – покупцеві експерти рекомендують поглянути на зовнішній і внутрішній шар. Ідентичність ліній вироби і гладкість демонструють надійну конструкцію. Шорсткості, нерівності та лущення фарби на внутрішній поверхні чаші – показник кустарного виготовлення.

Про технології

Басейн з композитних матеріалів відбудовується, на початковому етапі, з матриці, яка формується технологами в заводських умовах на спеціалізованому обладнанні. Експерти запевняють, що поважають себе, контролюють виготовлення матриці і не допускають вад і шлюбу, адже наступні кроки марні, якщо чаша спочатку не відповідає нормам. Габарити (довжина, ширина, глибина) і форма вироби закладаються на етапі проектування і виготовлення матриці.

Європейські та українські розбіжності

Недорогі композитні басейниЗа українськими стандартами будівництво басейнів під ключ з композитів змушує виробника проектувати товщину стінок готового виробу розмірами в межах 5-8 міліметрів. Мінімальний поріг на руку недобросовісним брендам, які мріють заробити і заощадити, одночасно. Звідси відсутність довговічності чаш, представлених на ринку по підозріло заниженою вартістю. Цікавлять недорогі композитні басейни – орієнтуйтеся на подібні продукти і будьте готові до того, що виріб прослужить 5-10 років.

Сертифіковані підприємства, орієнтовані на європейський ринок, такі як Б.Н.В. Басейни, потрапляють під юрисдикцію Євросоюзу, де виробника змушують випускати чаші з товщиною стінок 10-15 міліметрів. Звідси 10-річна гарантія і міцність виробів – офіційно заявлений термін експлуатації 50 років. Недорогі композитні басейни в розрізі українських брендів стають дорогими. Але з огляду на терміни експлуатації, покупець розуміє, що найкращий варіант – віддати перевагу виробу, виготовленого за європейськими нормами.

Про шари чаші

Композитний басейн – візуально цілісна конструкція, проте зовнішній вигляд оманливий. Адже крім міцності, стіни чаші утримують воду, не пропускаючи вологу в грунт. Конструкція нагадує бутерброд з 8-12 шарами: матриця, водний бар’єр, арматура, захисні покриття, термостійкі смоли. З переліком шарів, задіяних у виготовленні басейну, майбутній власник познайомиться при покупці, запитавши у представника компанії технічну документацію на придбану чашу.

Сохранить