Новини

Навіс для басейну

Басейн на дачній ділянці – не розкіш, а елемент нерухомості, як гараж, сауна або більярдна, покликані забезпечити комфортабельний відпочинок власнику. Власний водоймище порівняємо з автомобілем, який купується в салоні в повній комплектації і розрахований на тривалий термін експлуатації.

Навіс для басейну

Накриття для водойми – конструкція, що забезпечує збереження басейну і надає захист воді в чаші. Пил, бруд, сміття, бактерії, гризуни і комахи – вороги стаціонарного водойми, які перетворюють зону відпочинку в болото. Навіс для басейну вирішує проблеми із забрудненням.

На українському ринку асортимент пропозицій перевищує попит. Виробники пропонують продукти з полікарбонату, органічного скла, поліетилену, батута, полівінілхлориду і пластика. Відмінність матеріалу в стійкості до зношування, вартості та комфортабельності експлуатації. Однак функціонал для конструкцій однаковий:

  • захист басейну по закінченню сезону і при поганих погодних умовах;
  • щоденна ультрафіолетовий захист відпочиваючих;
  • зниження витрат електроенергії на обігрів води в чаші;
  • ліквідація випаровування води в басейні.

Переваги та недоліки накриття

Навіс для басейну Любителям надійних і довговічних конструкцій, експерти рекомендують павільйони, каркас яких виготовлений з анодованого алюмінію, а матеріал перекриттів – полікарбонат або оргскло. Подібні рішення прослужать десятиліття і створять райські умови для відпочинку власнику. Адже каркасні конструкції стійкі до корозії, утримують тепло, пропускають сонячне світло і допускають експлуатацію басейну в зимову пору.

Навіс для басейну з поліетилену дозволить майбутньому власникові заощадити на покупці, проте довговічність рішення під питанням – 1-2 сезони, плівка готова радувати користувача. Альтернатива – солярна плівка, створена з десятків поліетиленових шарів, наповнених бульбашками повітря. Виріб обіцяє прослужити користувачеві 2-3 сезони.

З недорогих рішень в сегменті міцних матеріалів, впевнено лідирує батутними накриття. Навіс для басейну вимагає фізичних зусиль для монтажу і забирає час власника, однак по жорсткості конструкції у накриття немає конкурентів. Батутними накриття, за рахунок габаритів басейну, розширює територію присадибної ділянки і дозволяє користувачеві використовувати корисну площу під власні потреби.

Функціональні особливості накриття

Навіс для басейну Крім підбору вироби за вартістю, жорсткості конструкції, зовнішнього вигляду та довговічності, виробники пропонують покупцям рішення з автоматизованим обладнанням, здатним після натискання однієї кнопки виконувати поставлене завдання з накриття басейну. Навіс для басейну з рейками і двигуном обійдеться дорожче покупцеві, проте заощадить час.

Плануючи придбання накриття, експерти рекомендують взяти на озброєння інформацію по монтажу автономних систем. На етапі вибору навісу, покупцеві доведеться вирішувати питання з сезонністю відпочинку. Любителям плавати в басейні в зимову пору рекомендується ставити павільйон, а власникам водойм, бажаючих законсервувати чашу на зиму, підійдуть недорогі рішення у вигляді батута, ролетів або плівки.