Новини

Найдревніші водолікарні

Багаті теж паряться. Хтось, підтверджуючи свій статус, їде на знаменитий курорт в Німеччину або Чехію. А хтось будує справжню водо- і паролікарню у себе вдома, щоб вся сім’я могла приймати оздоровчі процедури у власній сауні і басейні в будь-яку пору року. Які водні лікарні найдавніші в світі і як побудувати басейн з сауною у себе вдома наша стаття.

Люди їдуть в Баден-Баден …

54_1Важко уявити, але ще більше двох тисяч років тому на джерелах курорту Баден-Баден, Німеччина, були розташовані купальні римських імператорів, названі ними Аурелія-Аквензіз. З 220 року до нашої ери там вже розміщувався римський гарнізон, і солдати легендарної армії проходили оздоровлення.

З моменту розколу Римської імперії в 476 році почався і тимчасовий занепад курорту. І тільки на початку 18 століття, коли принцеса Бадена вийшла заміж за майбутнього царя Олександра Павловича, місто повернуло собі колишню славу і стало одним з найдорожчих і престижних курортів. Свого часу в Баден-Бадені поправляли здоров’я Тургенєв, Достоєвський, Толстой. До сих пір курорт залишається одним з найпопулярніших в Європі, так як місцеві геотермальні води дають можливість поправити практично всі системи організму.

Де париться богема?

54_2Історія створення курорту Карлові Вари, в Чехії пов’язана з легендою, згідно з якою імператор Карл IV під час полювання на оленя зауважив, що поранена тварина опустилася в струмок і вийшла з нього зціленою. Уже в 16 столітті на території краю виникло понад двісті санаторіїв.

У долині між річками Терма і Огрже виходять на поверхню 60 джерел, 13 з яких є цілющими. Щодня на поверхню землі викидається понад 3 млн. літрів лікувальної термальної води, що містить 18 тонн мінеральних солей. Мальовничі ліси навколо долини, в якій розташоване місто, притягують безліч творчих людей. На вулицях часто можна зустріти відомих артистів, музикантів і культурних діячів.

Лікувальні процедури у вас вдома

54_4Збережені до наших часів факти свідчать про те, що цілющі властивості гарячих джерел були відомі людям ще в дохристиянські часи. Якщо мінеральний склад води в джерелах є унікальною відмінною рисою природних курортів, то відтворити лікувальний ефект саун, лазень і парилень можна і у себе вдома.

Відомо, що в парильні активізується робота потових залоз. Разом з потом організм очищається від шлаків і токсинів. Позитивний ефект отримують як внутрішні органи, так і шкіра. Поліпшується робота нирок, нормалізується водно-сольовий обмін, стимулюється білковий обмін. А поверхня шкіри, позбавляючись від шкірного сала і токсинів, стає гладкою і шовковистою.

Грамотно спроектувати wellness зону з сауною, басейном або купіллю здатні фахівці компанії Б.Н.В. Басейни. Купити басейн або купіль для сауни в Києві, Львові, Дніпрі, Запоріжжі та інших містах України можна безпосередньо від виробника за найвигіднішими цінами. Телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901 та дізнайтеся, який тип басейну підійде саме вам. Купити композитний басейн, готовий скловолоконний, поліпропіленовий або гідромасажний СПА можна в компанії Б.Н.В. – лідера на ринку басейнів України.