Новини

Як зробити бетонний басейн ексклюзивним? Вибираємо оздоблювальні матеріали.

Можливості вашої ділянки дозволяють побудувати капітальний басейн? Вітаємо! Саме бетонний басейн дає необмежені можливості для реалізації різних конфігурацій і індивідуального дизайну. Як правильно і розумно скористатися шансом і втілити мрії про красивий басейні, читайте в нашій статті.

Історія виникнення басейнів

Перший громадський басейн, який є прототипом сучасних водних споруд, був відкритий в Бремені в 1877 році. Серйозний інженерний підхід німців вже тоді заклав основи проектування басейнів, технологій гідроізоляції та вентиляції. Капітальні басейни, викладені з каменю і бетону, довгий час були єдиним типом водойм, створених людиною, а не природою.

Технологія прискореного будівництва бетонного басейну

Революційним рішенням, що дозволяє скоротити терміни будівництва і заощадити кошти замовника, є розробка технології «посиленої бетонної конструкції» компанії Б.Н.В. Басейни. Каркас чаші збирається з стінових панелей, довжиною 1 метр за принципом конструктора і встановлюється без фундаменту прямо на материковий ґрунт. Порожні панелі заливаються бетоном. Спорудження залишається стійким до морозів і руху ґрунту. Дана технологія успішно застосовується компанією Б.Н.В. Басейни з 2004 року і давно підтвердила свою надійність і довговічність. Коли чаша побудована і готова до обробки, залишається ще один дуже важливий етап, який відповідає за зовнішню красу і практичність експлуатації басейну.

Види матеріалів для облицювання

Існує безліч матеріалів для обробки внутрішньої поверхні бетонного басейну. Умовно їх можна розділити на штучні і натуральні. Кожен матеріал має свої характеристики і особливості застосування. Головна вимога до них – це герметичність і стійкість до впливу води з її досить агресивним хімічним складом.

Мармур і граніт

24_1Природний камінь і мармур були улюбленим матеріалом для оформлення басейнів в стародавні часи. До сих пір любителів натуральних матеріалів підкуповує краса мармуру з його унікальною особливістю відображати сонце. До особливостей мармуру відноситься факт тьмяніння його поверхні при постійному контакті з водою. Крім того, поверхня при намоканні може стати слизькою і призвести до травм. З цієї причини компанія Б.Н.В. Басейни рекомендує використовувати мармур в обробці стін внутрішнього приміщення з басейном.

Плитка і мозаїка

Для обробки басейну застосовується плитка і мозаїка, виконана зі скла або фарфору. Обраний матеріал повинен мати низьку абсорбцію води, інакше вона буде відшаровуватися і відпадати. Для обробки чаші категорично не підходить глиняна або керамічна плитка, а також клей і затірка, які продаються у звичайних будівельних магазинах.

24_2Важливо пам’ятати, що сама плитка або мозаїка не виконують функцію гідроізоляції. Для цієї ролі служить спеціальний гідроізоляційний бар’єр, який наноситься на поштукатурені чашу басейну в 2-3 шари. Для укладання плитки використовують спеціальний «підводний» білий клей, який не вбирає воду. Для затірки швів використовується антибактеріальна біла затірка, розроблена спеціально для басейнів.

Перевагами плитки і мозаїки є її елітний зовнішній вигляд, довговічність, величезна кількість забарвлень, можливість створити художнє мозаїчне панно і здійснити облицювання навіть найскладніших і вигадливих форм чаш. Зрозуміло, ексклюзив зажадає істотних витрат коштів і часу, але емоції захоплення ваших гостей того варті! Що стосується температурних режимів, то звичайно, всередині приміщення мозаїка буде служити практично вічно. На вулиці ж, час від часу, може знадобитися часткова реставрація покриття.

Лайнер для басейну

Пленка для бассейна – особенности монтажа и эксплуатации

Пленка для бассейна – особенности монтажа и эксплуатации

Лайнер або спеціальна плівка, армована поліефірним волокном з додаванням стабілізатора, є бюджетною альтернативою плитці. Його можна використовувати як усередині приміщень, так і для зовнішніх басейнів. Всі отвори в «плівковому» басейні виконуються тільки на фланцевих з’єднаннях, які забезпечують герметичність. Частини покриття викроюються за формою чаші і з’єднуються гарячим феном. Шви затираються герметиком. Однак, з конструкціями складних форм лайнер не впорається. Та й який сенс витрачатися на хитромудрі форми і економити на обробці? Лайнер також боїться прямого попадання хлору і ударів гострим предметом. У той же час він простий і практичний в догляді. Статистика стверджує, що близько 90% вуличних і 60% внутрішніх басейнів мають обробку саме з лайнера.

Компанія Б.Н.В. Басейни здійснює будівництво і комплектацію бетонного басейну під ключ. Купити басейн в Києві, Дніпрі, Львові, Харкові та інших містах України за найвигіднішими цінами можна в компанії Б.Н.В. Басейни. Зателефонуйте за телефоном гарячої лінії 0-800-502-901 та дізнайтеся про вигідні умови придбання басейнів і обладнання.