Новини

Як побудувати басейн в будинку

Про те, як побудувати басейн в будинку, написано чимало статей, кожна друга з яких, твердить про неможливість виконання задуманого проекту. Читача запевняють, що для будівництва водойми в приміщенні потрібен спеціальний фундамент, без якого неможливо виконати завдання. Сотні басейнів в Україні власникам будинків вдалося побудувати всередині будівлі без перебудови житла. Хочете приєднатися до щасливих володарів водойми всередині власного будинку?

Тонкий розрахунок

Як побудувати басейн в будинкуПеред тим, як побудувати басейн в будинку, визначитеся з зоною купання. Під водойма експерти рекомендують віддати кімнату. Не сподівайтеся обійтися без фундаменту – стійка платформа для чаші басейну однозначно потрібна. Необхідний етап у будівництві – прив’язка фундаменту водойми до єдиної основи будівлі. За технікою безпеки заборонено під житловим будинком створювати острівні конструкції з бетону та арматури. Запасіться будівельними матеріалами і познайомтеся з технічною документацією по реконструкції знань із залізобетону.

Розраховуючи габарити басейну, не забудьте розширити котлован на 50 см з кожного боку чаші і поглибити на 1 метр для посилення фундаменту. У відгуках, власники домашніх басейнів рекомендують новачкам на етапі будівництва спроектувати механізм подачі води, відведення каналізаційних стоків і привід електрики до водоймища.

Як побудувати басейн в будинку

kak-postroit-bassejn-v-dome3Побудувати басейн власними силами вдасться тільки з бетону. Знання в будівництві водойм і наявність цементу з піском дозволять власнику перенести проект з паперу в дійсність за 1-2 місяці. Терміни виконання завдання вдасться скоротити вдвічі, якщо господар будинку вирішить проблему з відведенням вологості з приміщення.

Бетону властиво набирати вологу, тому будівельнику експерти рекомендують подумати про облицювання внутрішньої частини басейну водовідштовхувальним кахлем або плиткою. Перед облицюванням власнику належить облагородити водойма сходинками, або встановити поручні для комфортабельного входу і виходу з басейну. Перед тим, як побудувати басейн в будинку, будівельникам належить вирішити проблему з вентиляцією – підвищена вологість в приміщенні в опалювальний зимовий сезон принесе клопоти власнику.

Альтернативні рішення в будівництві

Будівництво басейнів під ключ, пропоноване організаціями-підрядниками, дбайливо і б’є по кишені покупцям України. Компанія Б.Н.В. Басейни пропонує власникам купити тільки чашу, яка в розібраному вигляді поставляється з заводу і збирається силами виробника на місці монтажу. Перед господарем будинку відкривається маса переваг. Вибір типу басейну, а відповідно, і зниження вартості готового виробу. Пластик, нержавіюча сталь або посилений бетон – власнику вибирати, з чого будувати басейн. Десятирічна гарантія на готовий басейн порадує господаря будинку.

На закінчення

Побудувати басейн всередині будинку вигідно, адже власникові для підтримки чистоти у водоймі не треба накриття для басейну і не потрібно чекати початку сезону купання після зимових холодів. Фільтр для басейну, теж непотрібна покупка, якої експерти рекомендують нехтувати і, заощадивши, віддати перевагу хімії.