Новини

Цілющі властивості глибин або навіщо дайверам басейн?

Якщо про користь плавання відомо навіть школяреві, то про лікувальний ефект, який відчувають дайвери, занурюючись на певну глибину, знають не всі. У той же час все більше і більше успішних людей вважають за краще після трудових буднів поїздки не просто на острови, а експедиції з дослідженням підводного світу морів і океанів. Яким чином можна почати тренування із занурення, де, і, головне який в цьому сенс, наша сьогоднішня стаття.

Якщо плавання – це добре, то підводне плавання – ще краще!

У наш час кожна поважаюча себе людина, яка замислюється про власне здоров’я, вже вирішила питання про заняття плаванням і фізичними навантаженнями. Купити басейн в Києві і інших містах України давно не проблема. Компанія Б.Н.В. Басейни побудувала понад 6000 частих об’єктів, надавши українцям прекрасні можливості для занять плаванням у себе вдома. Для тих, чия мрія про власний будинок з басейном поки залишається бажаним майбутнім, існують басейни громадські. І це вірно. Бо здоровий спосіб життя – це розумний спосіб життя.

Крім плавання та аквааеробіки, величезне значення для оздоровлення людини має ще плавання підводне. Виявляється, в медицині відомий метод лікування тиском – баротерапія. Основна функція баротерапії полягає у відновленні безперебійного транспортування кисню до тканин. Профілактична дія даного методу показано пацієнтам, які мають ризик розвитку інсульту, на всіх етапах розвитку мозкової ішемії, при атеросклерозі й гіпертонії.

Оскільки дайвінг поєднує в собі і просте плавання, і тиск водного середовища, його можна розглядати як плавання із застосуванням природної барокамери. Дайвери відзначають поліпшення самопочуття вже після восьмого занурення. Підводна стихія дає відчуття легкості, яке залишає тривалий ефект оздоровлення, зміцнюючи нервову і дихальну системи, покращуючи самопочуття і сон.

Де ж можна навчитися дайвінгу?

26_1-1Дайвінг – це досить серйозний вид спорту. Щоб відчути себе Жак-Ів Кусто і отримати насолоду від споглядання підводних глибин, потрібно ряд професійних тренувань, і наявність спеціального спорядження. Фахівці рекомендують новачкам перед поїздкою в екзотичні країни пройти курс початкової підготовки в місцевих клубах підводного плавання. Саме там займаючись з інструктором, ви зможете відпрацювати навички занурення, протестувати спорядження і просто корисно подихати повітрям на глибині.

Наявність власного басейну набагато спрощує завдання підготовки і підтримки навичок водолаза. Фахівці компанії Б.Н.В. Басейни стверджують, що якщо монолітні чаші стекловолоконного, композитного басейнів мають стандартну глибину 1,5 метра, то побудувати більш глибокий басейн можна використовуючи технологію посиленою бетонної конструкції.

Найглибші басейни в світі

На сьогодні відомі три найпопулярніші глибинні басейни для занять дайвінгом.

26_1Басейн з життєствердною назвою Dive4Live розташований у Зігбурзі, Німеччина. Його глибина становить 20 метрів. Підводні майданчики нагадують затоплені древні міста і залишки затонулих кораблів. Позитивним моментом басейну Dive4Live є можливість пройти курси з фрідайвінгу і можливість індивідуального занурення на пару з інструктором.

26_2-neoБельгійський басейн «Nemo 33» до недавнього часу тримав пальму першості серед глибоководних басейнів. Глибина цього басейну 33 метра. «Nemo 33» був розроблений бельгійським водолазом-експертом Джоном Бірнаерсом. Відомо, що занурення можливі тільки організованими групами разом з інструктором. Заявки на занурення подаються від дайв-центрів, на які і лягає відповідальність за безпеку нирців.

26_3_y40Найглибший басейн в світі Y-40 The Deep Joy розташований в чотиризірковому готелі Hotel Millepini в spa-курорті Монтегротто Терме, що за півгодини їзди від Венеції. Розміри басейну на поверхні: 21 х 18 метрів, і звужується до низу. В найглибшій частині басейн досягає 40 метрів, що дорівнює по висоті 12-ти поверховому будинку. Глибинна частина має форму циліндра, витримує тиск в чотири атмосфери і підсвічується точковими світильниками. Y-40 заповнений термальною водою, температура якої становить 32-24 градусів Цельсія. Таким чином, для тренувань дайверів це найкращий об’єкт для відпрацювань спортивних навичок глибоководного занурення.

Компанія Б.Н.В. Басейни пропонує можливість купити басейни в Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі та інших містах України. Наша ціна на композитні, скловолоконні, бетонні басейни є найкращою пропозицією від виробника. Хочете дізнатися більше про акції та вигідні умови покупки басейнів, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901.