Новини

Вентиляція в приміщенні з басейном

Зважилися на монтаж басейну всередині приміщення і вибираєте тип чаші – не поспішайте. Експерти запевняють, що вентиляція в пріоритеті. Перед вибором вироби, належить робота з розрахунку вологості і продумування механізму осушення приміщення.

 Вентиляція в приміщенні з басейном

За європейськими нормами, мікроклімат в приміщенні з басейном вважається помірним при температурі 22-25 градусів за Цельсієм і відносній вологості повітря 55-60 відсотків. Стандарти азіатських країн для жителів України здадуться щадними – вологість допускається на позначці 80%. Температурний режим не бере участі в вимогах і, може здатися, що вентиляція в приміщенні з басейном зовсім не потрібна. Однак експерти запевняють, що ті ж китайці, не встановлюють чаші з водою в житловому будинку, і навіть санвузол намагаються вивести за межі будинку.

Правило №1 – приплив свіжого повітря

Вентиляція в приміщенні з басейномРозширюється гаряча пара, слідуючи законам фізики, видавлюється з приміщення, однак власнику будівлі не можна сподіватися на приплив свіжого повітря нізвідки. Басейн дозволено ставити тільки в вентильованих приміщеннях, де присутня природний підведення повітря з вулиці.

Організація витяжки в будівлі на совісті будівельників, однак, при необхідності, зробити пару отворів в стіні можуть і представники компаній, що спеціалізуються на кліматичному обладнанні. Сподіватися на електроніку можна – відбуватися приплив свіжого повітря повинен природним способом і власнику, перед монтажем басейну в приміщенні, належить подбати про це.

Правило №2 – потрійний обмін повітря

Вентиляція в приміщенні з басейномПовернувшись до європейських норм, легко виявити вимоги по монтажу басейну всередині будівлі, що стосуються циркуляції повітря. Щогодини з вулиці повинно свіжого повітря надходити в 3 рази більше, ніж обсяг приміщення з встановленим басейном. Дороге електрику виключає придбання потужних витяжних конструкцій, здатних проганяти заявлені обсяги. Тому власники знайшли лазівку у вигляді осушувачів повітря, знижують вологість усередині приміщення.

Правило №3 – обов’язковий підігрів води

Вимога відноситься до безпеки відпочиваючих, проте побічно зачіпається вентиляція в приміщенні з басейном. Охолодження води всередині вологого приміщення в зимовий час, призводить до обмерзання стін. Лід розширенням зашкодить обробку і при подальшому обігріві створить умови для утворення мікроорганізмів усередині стін або підлоги.

Вентиляція в приміщенні з басейномЯкщо планується рідкісне використання басейну в зимовий час, експерти рекомендують осушувати приміщення, залишати природну вентиляцію, накривати водну гладь басейну накриттям і, тільки потім відключати опалення.

На закінчення

На додаток, рекомендується скористатися функціоналом фільтраційного обладнання або хімічними препаратами, для примусової ліквідації грибків, водоростей і бактерій. Тепло і підвищена вологість – ідеальне місце існування для мікроорганізмів, тому і треба це врахувати. Експерти рекомендують навісні фільтри – недороге рішення щадить воду в басейні і справляється з поставленим завданням.