Новини

Павільйон для басейну або м’яке накриття

Павільйон для басейну або м’яке накриття – питання, актуальне у власників плавальних басейнів. Покупець не до кінця розуміє, чому павільйони мають таку високу ціну. А м’які накриття відрізняються за матеріалом виготовлення та обмежені експлуатаційними характеристиками. Відповіді на запитання, що цікавлять, можна отримати в цій статті.

 

Що краще – павільйон для басейну або м’яке накриття

 

Якщо закрити очі на ціну, павільйон вважається найкращим рішенням для басейну будь-якого типу, встановленого на вулиці. Конструкція має ряд переваг, яких немає в інших видів накриття:

 

  • Гарантований захист від зовнішніх факторів. Сміття, пил, опади, мікроорганізми – конструкція запобігає попаданню у воду всього перерахованого. Власнику це дає можливість економити гроші на обслуговуванні басейну (фізичне очищення та хімія).
  • Захист від падіння у воду. Якщо є маленькі діти або домашні тварини, вони точно не впадуть у басейн (порожній чи наповнений водою).
  • Термоізоляція. Будь-який павільйон гарантує збереження температурного режиму всередині конструкції. Це зручно для любителів купатися в басейні цілий рік. Так, підігрів води буде потрібний, але витрати будуть мінімальними. Особливо якщо сама чаша буде виготовлена ​​з матеріалів з низькою теплопровідністю (композити).

Павильон Эден - Киев 2020

Крім високої ціни, слабке місце у павільйонів – потреба вільного місця для монтажу. Орієнтовно потрібно мати хоча б 1 метр відступу по периметру всієї чаші. Якщо басейн встановлений впритул до наявних споруд, то реалізація проекту буде неможливою.

 

Які м’які накриття для басейнів бувають – що краще

 

Серед м’яких тентів для накриття басейнів асортимент досить великий. Ціна накриття залежить від розміру та матеріалу виготовлення. В Україні можна купити м’які накриття для басейнів:

 

  • ПВХ (полівінілхлорид). Полімер вважається найкращим рішенням щодо довговічності та ціни. Встановлюватися може вручну (шляхом розтяжки) або стягуватися з барабана напівавтоматичним способом. Конструкції бувають звичайними та посиленими. Другий варіант передбачає наявність металевих ребер жорсткості, які дозволяють переміщатися по накриттю дорослій людині.
  • Батут. Цікавий вид накриття для басейну, що відрізняється підвищеною міцністю основи. Фірмовий батутний тент може витримати навіть автомобіль. Нестача батута в монтажі та знятті накриття. Процедура витратна за часом і потребує фізичних зусиль двох та більше дорослих людей.

Батутное накрытие - Запорожье-2019

  • Солярна плівка. Найдешевший вид матеріалів для накриття басейну. Пухирчаста плівка розстилається над гладдю води. Легко встановлюється та знімається. Має хороші теплоізоляційні властивості, але недовговічна.
  • Ролетне накриття. Нагадує за конструкцією жалюзі. Поставляється на барабані, легко встановлюється та демонтується. Має високу міцність та жорсткість. Підходить для прямих басейнів (у яких 2 грані по довжині є паралельними одна одної).

 

Чому накриття для басейну не завжди ефективне

 

Що б там не казав продавець про важливість накриття басейну в експлуатації, бувають ситуації, коли намет неефективний. Пов’язано це з конструкційними особливостями самої чаші та типом монтажу:

 

  • Якщо басейн встановлений під навісом, простіше місце з чашею обладнати під зимовий сад. Що й роблять власники, розширюючи функціональність зони відпочинку, наприклад, для купання в зимову пору року.
  • Чаші із пластику не здатні утримувати тепло води в холодну пору року. Установка павільйону позбавить пилу та сміття, а витрати на електрику залишаться колишніми. А при замерзанні води, шляхом розширення льоду, басейн може дати тріщину.
  • Вибираючи павільйон для басейну або м’яке накриття, краще запросити представника магазину, який надає компетентну відповідь на можливість монтажу. Солярна плівка стелиться на будь-який басейн. А ось для інших потрібен відступ від чаші (пляжна зона), щоб встановити рейки чи елементи кріплення.
  • При частому купанні (щоденному) влітку, встановлення та демонтаж м’якого накриття викликає незручності у користувача. Йдеться про тенти, які встановлюються вручну. Якщо накриття має барабан, то завдання у рази спрощується.