Новини

Терасна дошка

Придбання та монтаж стаціонарного басейну з додатковим обладнанням забирає у майбутнього власника час. Тому не дивно, що облагороджування зони відпочинку виконується після здачі водойми в експлуатацію. А габарити басейну не дозволяють користувачеві внести зміни в дизайн конструкції і прокласти бруківку, асфальтовану або бетонну доріжку.

Терасна дошка

Терасна дошкаБезпека і комфортабельність – два критерії, якими похвалиться терасна дошка. Адже у вироби з позитивних характеристик немає конкурентів. У літню пору дерево не обпалює ступні, як це властиво бетону, піску, асфальту або металу. У порівнянні з плиткою і пластиковим настилом, яким модно облагороджувати водойму, дошка не ковзає, гарантуючи безпеку дорослим і дітям. Забудьте про бруд і калюжах в зоні купання – у вироби власний мікроклімат. Надлишки води тераса пропускає в землю або випаровує.

Взимку покриття не прагне обледенеть, а перебуваючи під павільйоном, створює комфортні умови любителям купатися у водоймі в морозну снігову пору. Догляд за настилом не забирає час – віник, мокра ганчірка, поливання з шланга або робот-пилосос ліквідують сміття з пилом в лічені хвилини.

Пропозиції продавців

Композити і натуральне дерево – два види матеріалів, що застосовуються при виготовленні терасної дошки. Однак експерти рекомендують орієнтуватися на бренд, так як за якість відповідають технології і сумлінне ставлення до роботи виробника. На українському ринку, серед трьох десятків постачальників, перевагу краще віддати маркам:

  • Bruggan (Угорщина);
  • Legro (Угорщина);
  • Mirradex (Малайзія);
  • Tardex (Україна);
  • MEGAWOOD (Німеччина).

Перед придбанням, майбутньому власнику бажано уточнити умови експлуатації. Для вуличного монтажу без накриття довговічність гарантують зносостійкі композитні матеріали, проте дерев’яний настил виглядає естетично і дорого, привертаючи увагу оточуючих. Для громадських басейнів підійдуть економні варіанти з азіатським пластиком, який піддається відновленню при фізичних пошкодженнях.

Натуральне дерево – мрія

Терасна дошкаТераса з дерева по стійкості до зношування перевірена часом. Веранди, альтанки, верфі – тільки природна дошка, стійка до ультрафіолету, морозу, вологи і перепадів температур. Обмежень по експлуатації немає, тільки виробник рекомендує уникати фізичних ушкоджень настилу, щоб продовжити терміни експлуатації і не зіпсувати зовнішній вигляд.

Фінська сосна, дуб, ясен або бук – гідний вибір покупця обмежить тільки бюджет, адже натуральне дерево за вартістю обходиться на порядок дорожче, ніж вироби з композиційних матеріалів. Любителям екзотики, виробники пропонують матеріал, затребуваний в кораблебудуванні – сибірська модрина. Терасна дошка з дорогого дерева підкреслить статус власника і не дозволить засумніватися в достовірності. Купуючи продукцію на українському ринку, довіряйте вибір відомим виробникам, які надають офіційну гарантію на продукцію і виконують самостійно монтаж терас.