Новини

Теплий басейн в будь-яку пору року. Традиційні способи обігріву.

Продовжуємо тему нагріву води в басейні. Особливо корисною інформація буде для тих, хто тільки планує будівництво будинку або придбання басейну. Сьогодні мова піде про традиційні способи опалення, які також мають ряд переваг і не втрачають свою популярність серед власників приватних басейнів і власників громадських спортивних комплексів.

Переваги традиційних систем опалення

Чому ж поряд з високотехнологічними і екологічними способами обігріву житлового простору і басейну, електричні, газові твердопаливні котли також знаходять свого покупця?

33_1Справа в тому, що на етапі планування будівництва будинку і басейну вибір системи опалення першого і другого розглядається цілісно. Виходячи із заданих параметрів площі водойми, місця його розміщення, матеріалів з яких він буде виготовлений і частоти використання розраховується необхідна потужність і вибирається тип обігрівальної системи.

Переваги традиційних способів полягають в наступному:

  • відносна доступність для придбання і установки, в порівнянні, наприклад, з тепловим насосом;
  • безпека процесу експлуатації;
  • наявність джерела подачі електроенергії або газу практично в будь-якій точці країни.

Сучасні моделі електричних, газових і твердопаливних котлів мають електронну панель управління, що забезпечує вибір необхідного режиму роботи в кожен конкретний період.

Теплообмінник для нагріву води

33_2Принцип роботи теплообмінника заснований на отриманні тепла з системи центрального опалення або від нагрівача і передачі його воді з басейну, яка прокачується через теплообмінник. Потік води забезпечує циркулярний насос. Коли температура води опускається нижче заданої, термостат подає сигнал і насос включається. Вода нагрівається, перебуваючи уздовж змійовика, і зливається назад в басейн з іншого боку. Коли вода прогрілася до потрібного рівня, насос вимикається.

Електронагрівачі для басейнів

Принцип роботи проточних електронагрівачів заснований на подачі тепла безпосередньо від самого ТЕНа. Отже, якість води, з якою контактує нагрівальний елемент,  має відповідати певним параметрам за хімічним складом і рівнем р/h. Потужність електронагрівачів для басейнів залишає від 3до 18 кВт.

В силу великих витрат електроенергії ТЕНи зазвичай використовують для нагрівання невеликих каркасних або гідромасажних СПА басейнів.

Паливні котли

33_3Нагрівання води в паливних котлах (газових, твердопаливних і інших видах) здійснюється або за допомогою теплообмінника, коли вода нагрівається через теплоносій, або прямоточним нагріванням безпосередньо в котлі. У будь-якому випадку, установка будь-якого типу котлів вимагає дозволу та забезпечення норм пожежної безпеки. Тому питання опалення необхідно вирішувати ще на стадії проектування не тільки басейну, але і всього будинку.

Компанія Б.Н.В. пропонує можливість придбати обладнання для обігріву басейну та готовий басейн в Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі та інших містах України. Наша ціна на скловолоконні, композитні, гідромасажні СПА, бетонні басейни є найкращим пропозицією від виробника. Хочете дізнатися більше про акції та вигідні умови покупки, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901.