Новини

Ролети і покриття для басейнів

У Франції, за законодавством, з метою безпеки заборонено будувати басейн без накриття. Європейці вважають, що захист поруч знаходяться з відкритою водоймою людей і домашніх тварин, в пріоритеті, ніж проникнення в басейн сміття і пилу.

Ролети і покриття для басейнів

На ринку прийнято вважати, що накриття бувають трьох типів: стаціонарні, з автоматизованою функцією і вироби монтовані вручну. Поділ за видами йде на павільйони, ролети, і м’які накриття: батут, полівініл або солярна плівка. Павільйони спочатку позиціонуються, як стаціонарні вироби, а ролети і покриття для басейнів поділяються на ручні та автоматизовані конструкції.

Класичне рішення

Павільйон для басейну, який вважається стаціонарним виробом за роки зазнав змін. Конструкції обладнуються рейками, по яких павільйон зсувається в потрібному напрямку, відкриваючи доступ до водойми. Покупець вибирає габарити вироби, окрас і визначає кількість секцій з розташуванням дверей для входу всередину.

За співвідношенням ціна-якість, павільйон – краще рішення для майбутніх власників, які люблять приймати водні процедури в зимовий час. Дорожнеча конструкції перекривається терміном експлуатації, відсутністю обмежень за габаритами і комфортабельністю.

ролетне накриття

Ролети – просте рішення

Придивіться до продавців – на ринку пропонують ролети і покриття для басейнів. Справа в тому, що ролети вважаються жорсткою конструкцією, а решта накриття виготовлені з м’яких матеріалів. Ролетне накриття більше схоже на ковдру, яке вкриває водну гладь басейну. Продавці запевняють, що за ціною і комфортабельності використання у ролетів немає конкурентів. Вироби зносостійкі і прослужать власникові десятиліття.

Не обійшлося без недоліків. Жорсткість конструкції – слабка ланка для ролетних перекриттів. Виріб в розгорнутому вигляді витримає малолітньої дитини або домашня тварина, але зламається під ногами дорослих людей, або під тиском півметрової шару снігу.

Бюджетний варіант

Любителям заощадити, експерти рекомендують на сезон купання користуватися солярної плівкою. М’яке виріб нагадує обгортковий плівку з бульбашками повітря. Тому міцність накриття відставляє бажати кращого – 2-3 сезони використання і накриття псується. Нарівні з малою вартістю у солярної плівки в наявності затребуване гідність – захист і теплоізоляція. Залиште басейн під солярним накриттям на ніч і на ранок виявите, що температура води залишилася незмінною.

Ролети і покриття для басейнів

Пристосовані вироби

Доглядаючи ролети і покриття для басейнів, покупці проходять повз полівінілові і батутними виробів. За співвідношенням ціна-міцність у м’яких накриттів немає конкурентів. Нехай структура у виробів різна і функціонал відрізняється (батут розтягується по водоймі руками, а полівінілові накриття змотується з рулону), зате жорсткості конструкції вистачить, щоб витримати на поверхні басейну автомобіль. Рішення знадобиться власникам курортних зон і заміських котеджів, адже на зимовий період у власника з’являється додаткова вільна територія для зберігання витратних матеріалів, дров або невикористаного транспорту.