Новини

Оздоблення басейну плівкою ПВХ

Плівка ПВХ (полівінілхлорид) користується попитом в будівництві, де потрібно нанесення текстури або зображення на габаритну поверхню. З економічної точки зору, вибір плівки виправданий, адже термін служби виробу не обмежується десятиліттям. Простота монтажу і елегантний зовнішній вигляд підігрівають інтерес покупця до продукту.

Оздоблення басейну плівкою ПВХ

Інформація покупцеві: плівка ПВХ для басейнів не будівельний матеріал і не захистить водойму, виготовлений з порушенням технологій або з неякісних матеріалів. Йдеться тільки про декор, а не технічних характеристиках відбудованій конструкції. Оздоблення басейну плівкою ПВХ створена для поліпшення зовнішнього вигляду.

Полівінілхлоридний матеріал інакше називають лайнером, в честь виробника. Являє собою щільну плівку, армовану поліефірним волокном для посилення жорсткості виробу. Матеріал оброблений стабілізатором, що не що дозволяє воді, ультрафіолету або хімічних препаратів руйнувати конструкцію ПВХ. Акриловий шар, нанесений поверх зовнішньої частини плівки дає блиск виробу і знижує ризик появи подряпин.

Робота компанії Б.Н.В. Басейни

плівка для басейнуЕлегантність зовнішнього вигляду обробки водойми плівкою ПВХ видно на фотографії нижче. Замовник з Леонівки (Київська область, Україна 2017 рік) вважав за краще будівництво басейну під ключ серії Beter з бетону. Конструкція габаритами 5,2х3,4х1,5м облицьована зсередини ПВХ лайнером Safil бежевого кольору. Басейн оснащений, за бажанням покупця, навісною системою фільтрації D-30 і, як накриття використано недороге рішення – солярна плівка.

Компанія Б.Н.В. будує басейни з бетону за власною технологією. Економлячи час замовника, бетонні панелі відливаються на заводі і доставляються на місце монтажу транспортом. На об’єкті відливається фундамент, і басейн збирається. Технологія «посилена конструкція» гарантує власнику 25-річний термін експлуатації. Оздоблення басейну не потрібно – бетон стійкий до вологи і ультрафіолету. Плівка ПВХ необхідна для декору. Барвистість малюнка і внутрішнє освітлення басейну додадуть вишуканості водойми.

Технологія обробки лайнером

Оздоблення басейну плівкою ПВХОздоблення басейну плівкою ПВХ нагадує класичний ремонт в кімнаті, де за бажанням власника в зазначені терміни переклеюють шпалери і натягуються французькі стелі. По периметру басейну монтуються металеві куточки з ПВХ покриттям. Уздовж стін і на дно водойми укладається геотекстиль, який потрібен для теплоізоляції. Додатково матеріал вирівнює ПВХ плівку при натягу. До куточках кріпляться стіни і дно з того ж ПВХ, який натягується будівельниками, утворюючи псевдо ємність всередині басейну.

Незручність подібної конструкції в тому, що додаткове обладнання монтується на фланцеві з’єднання. Сходи, фільтри, нагрівачі, противотоки встановлюються навісом. Справа в тому, що плівковий мішок заборонено рвати, інакше виріб пропустить всередину конструкції воду, що призведе до появи бульбашок. Як варіант, виробник допускає монтаж закладних елементів під лайнер, які призначені для установки додаткового обладнання. За цілісність конструкції відповідає монтажник.