Новини

Купелі для сауни та лазні

Коли за вікном стає холодніше, а медики реєструють підвищення рівня респіраторних захворювань, на допомогу приходить забуті влітку традиції відвідування сауни і лазні. Яку купіль або басейн поставити в парильні, щоб процедури водо- і паролікування проходили з максимальною користю для організму, наша сьогоднішня стаття.

Лікувальні властивості парних

Кожна розвинена людська цивілізація, незалежно від континенту і періоду свого розквіту, мала свої традиції лікування парою й водою. Медики і придворні лікарі вже тоді виявили та використовували лікувальну дію високих температур на організм людини.

44_1Відомо, що в парильні активізується робота потових залоз. Разом з потом організм очищається від шлаків і токсинів. Позитивний ефект отримують як внутрішні органи, так і шкіра. Поліпшується робота нирок, нормалізується водно-сольовий обмін, стимулюється білковий обмін. А поверхня шкіри, позбавляючись від шкірного сала і токсинів, стає гладкою і шовковистою.

Парильня – це незамінний спосіб профілактики і лікування артритів, радикулітів і атеросклерозу. Про хронічні нежиті і бронхіти також можна забути після декількох процедур. Сауну не дарма розташовують у спортивних клубах і секціях. Адже пар і тепло виводять з організму молочну кислоту, яка утворюється при фізичних навантаженнях. Чи варто говорити, що крім дієвого терапевтичного ефекту, сауна дає бадьорість, знімає стрес і покращує сон.

Протипоказаннями до відвідування саун є активна стадія простудних вірусних захворювань, які супроводжуються підвищенням температури, гіпертонія, тромбофлебіт, злоякісні утворення.

Купелі для сауни та лазні

Не секрет, що дії тільки високих температур для оздоровчого ефекту недостатньо. У кожному виді парної, будь то фінська сауна, російська лазня, турецький хамам або японське сенто, після стадії гарячого пара обов’язковий етап охолодження. Якщо ви перебуваєте на природі і поруч є чиста водойма або взимку вже випали снігові замети, то можна сказати, що вам пощастило! Ви відчуєте себе справжнім героєм казки або кінофільму про сільське життя.

44_2Якщо ж ваш будинок знаходиться далеко від берега річки або озера, то без спеціально обладнаній купелі вам в сауні не обійтися. В даний час на ринку представлені купелі з натурального дерева: бука, дуба, кедра, а також готові купелі з композиту і скловолокна. Також, завжди є можливість будівництва купелі з бетону за індивідуальними розмірами.

Особливості дерев’яних купелей

Бочки або купелі для лазні та сауни, виготовлені з дощок різних порід деревини, вимагають особливого режиму експлуатації та дотримання температурно-вологісного режиму. Адже виконані з дерева купелі несуть всі ризики усушки, крутіння і розбухання, як і справжнє дерево. Тому якщо ви вирішили купити дерев’яну купіль, то будьте готові до наступних дій:

44_3Регулярно перевіряти натяг металевих обручів і при необхідності підтягувати гайки на болтах.

Контролювати і захищати ємність від засихання і розбухання. Яким чином? Не залишати без води на довгий термін. Якщо ви рідко користуєтеся сауною, то для запобігання всихання і утворення щілин, дерев’яну купіль слід періодично замочувати. І навпаки, не можна залишати купіль постійно заповненої, так як деревина почне розбухати, а вода без фільтраційної і знезаражувальної систем швидко стане непридатною.

Також не слід залишати купіль під прямими променями сонця і поруч з приладами обігріву.

Особливості купелей з пластика

Головним і, мабуть, єдиним недоліком купелі із пластику є відсутність унікальних цілющих властивостей натурального дерева. Але цю особливість з лишком компенсують переваги купелі зі скловолокна і композиту.

По-перше, готові купелі із пластику мають набагато більший термін придатності, ніж дерев’яні. По-друге, вони набагато простіше в догляді, і не вимагають зливання води або замочування. Миються купелі звичайними миючими засобами.

По-третє, на відміну від круглих або овальних форм, які мають дерев’яні купелі, ємності із пластику можуть мати будь-яку форму.

По-четверте, роботи по установці не займають багато часу і сил.

По-п’яте, вартість купелей з пластика в кілька разів дешевше дерев’яних. При цьому обидва типи чаш можуть комплектуватися усіма додатковими опціями: гідро- і аеромасаж, сходи, підсвічування, обігрів.

Компанія Б.Н.В. пропонує знижки на басейни і купелі для лазні та сауни. Приймайте водні процедури і будьте здорові! Хочете купити басейн у Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі інших містах України, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901.