Новини

Як вибрати місце для басейну?

Якщо ви плануєте будівництво заміського будинку або вирішили купити басейн і думаєте, де краще його встановити? Тоді інформація цієї статті буде вам корисна. Адже в прийнятті важливих рішень прислів’я «сім разів відміряй, один раз відріж», – найкращим чином відображає серйозність питання, наслідки якого можуть мати як сприятливий характер, так і зовсім навпаки.

Вуличний басейн або внутрішній?

43_1Перш ніж визначитися з місцем розташування басейну, необхідно вирішити, для яких цілей він вам необхідний і як часто ви і члени вашої родини будуть ним користуватися. Якщо мова йде про оздоровлення дитини в літній період, і ви плануєте перебувати на дачі, то будь-який вуличний басейн виконає це завдання. Розташувавши басейн у дворі садиби, ви заощадите не тільки на будівництві капітальної споруди з системами вентиляції. Якщо в літній період у вашому районі кількість сонячних днів складає абсолютну більшість, а глибина і розміри чаші басейну є невеликими, то і система обігріву води вам також не знадобиться. Вода буде нагріватися під впливом сонячних променів. А ваше завдання зберегти її тепло за допомогою накриття: батутного, полівінілового, ролет або солярної плівки.

Зрозуміло, місце для басейну у дворі вашого будинку не повинно бути в тіні будов або дерев. Тінь від будівлі буде заважати воді нагріватися природним чином. А найближче сусідство водойми з деревами, по-перше, може пошкодити кореневу систему під час риття котловану для установки чаші; по-друге, з дерев будуть падати листочки та інше сміття.

Ще один важливий момент, рівень вуличного басейну не повинен бути нижче рівня всієї ділянки, інакше стічні дощові води будуть потрапляти у водоймище.

43_2Якщо ви плануєте плавати круглий рік і при будь-якій погоді, тоді у вас є два варіанти. Або басейн всередині будинку, або вуличний басейн з павільйоном, що стоїть окремо. Наявність системи нагріву води обов’язково в обох випадках. Басейн всередині будинку також вимагає установки системи вентиляції. Оптимальний рівень вологості в такому приміщенні повинен бути не більше 65%. Тому, фахівці компанії, що пропонує проект басейну, повинні подбати про комплексне рішення, запропонувавши необхідні по потужності обладнання для дотримання всіх параметрів температурно-вологісного режиму в приміщенні. Комфортна температура повітря повинна бути в межах 28-30 ° C, а води – на де-кілька градусів нижче.

Особливості розташування внутрішнього басейну

43_3Якщо ви плануєте організувати в своєму будинку wellness-зону зі спортивними тренажерами і сауною, то абсолютно логічно розмістити і водойму у вигляді басейну, купелі або гідромасажного СПА.

Цокольний або перший поверх будинку – дуже вдале для цього місце. Архітектурний проект вашого будинку, в цьому випадку, повинен включати всі технічні параметри майбутнього басейну: габарити, обсяг, вага в заповненому водою вигляді, особливості установки і підведення систем водо- і електропостачання.

Найпопулярнішим розміром приватного внутрішнього басейну, є чаші, об’ємом від 15 до 30 м3. У разі установки функції протитечії, повноцінне тренування з плавання вам забезпечено навіть в басейні, розміром 5 * 3 метра.

Важливою особливістю установки, про яку ми писали неодноразово, є той факт, що розташувати готову чашу композитного або скловолоконного басейну всередині будівлі можно тільки на етапі початкових будівельних робіт. Зведенням бетонного або поліпропіленового басейну можна зайнятися і після закінчення будівництва стін та даху будинку.

Знижки на басейни Б.Н.В.

Ще одна прекрасна новина для прихильників здорового способу життя! У компанії Б.Н.В. діють акції на наступні типи басейнів:

10% знижка на композитні басейни до 31 грудня 2016 року. https://bnv.ua/ua/product-category/bassejny/kompozitnye/

15% знижка на поліпропіленові басейни до 31 грудня 2016 року. https://bnv.ua/ua/product-category/bassejny/polipropilenovye/

20% знижка на скловолоконні басейни певних моделей в стандартному виконанні білого кольору. Акційна пропозиція поширюється на наступні моделі: Атлантида 10, Корсика, Женева, Корвет, Мустанг, Фенікс, Амазонка. https://bnv.ua/ua/product-category/bassejny/steklovolokonnye/

При замовленні бетонного басейну до 31 грудня 2016 роки ви отримуєте фільтраційну систему в подарунок. https://bnv.ua/ua/bassejny-betonnye/

Розпродаж гідромасажних СПА моделей Dream 7, Repose, Relax, Joy з наявності зі знижкою до 50%. https://bnv.ua/ua/product-category/bassejny/spa/ Поспішайте, акція діє на СПА басейни, що знаходяться в наявності на складі компанії до повного розпродажу басейнів.