Новини

Як продовжити купальний сезон у відкритому басейні?

Літо пролетіло, як зазвичай, непомітно і дуже швидко. З настанням осені багато хто вже встиг дістати обігрівачі і замінити легкі ковдри на теплі. Яким чином підігріти воду в басейні, щоб продовжити купальний сезон? І який спосіб є найбільш економічним? Наша стаття про сонячні батареї та особливості їх установки для обігріву басейну.

Оптимальна температура води в басейні

Якщо ви не є «моржем» і не практикуєте загартовування, то для купання вам потрібна комфортна температура води. Щоб плавання було фактором оздоровлення, а не ризиком простудних захворювань, температура води в басейні повинна бути не нижче +23 ° С для дорослих, і від +25 до + 28 ° С для дітей.

У літні місяці вода прогрівається до потрібної температури під впливом сонячних променів. Але, три теплих літніх місяці проходить швидко, а плавати вранці ви вже звикли. І дітям зняти навантаження після занять в школі, розслабитися і нагуляти апетит басейн допоможе найкращим чином. Щоб ви могли купатися в своєму зовнішньому басейні всією сім’єю, вам необхідна система підігріву води. Якщо ви подбали про її придбання заздалегідь – це чудово! Для тих, хто вирішив доукомплектувати водойму поступово, фахівці компанії Б.Н.В. Басейни порадять, як це зробити.

Сонячні батареї

31_1Енергія сонця – це найдешевший спосіб нагріти воду. Якщо ви живете в південних регіонах, де переважає ясна погода, цей спосіб  саме для вас!

Для ефективної роботи сонячного колектора, сонячні промені повинні надходити протягом, не менше, аніж 4-5 годин в день.

Особливості розташування сонячних батарей

  • Встановлювати панелі необхідно на південь, допускаючи їх зміщення не більше ніж на 45°.
  • Зазвичай їх розміщують на даху будинку. Але можна розташувати сонячні батареї і на землі, на опорі, що забезпечує певний кут нахилу.
  • Необхідний кут нахилу залежить від регіону установки. Тому дану інформацію ви повинні знайти в інструкції або дізнатися у консультанта компанії-постачальника.
  • У разі якщо особливості ділянки не дозволяють розмістити батареї на південній стороні, їх можна встановити на східній або західній, але вже більшої площі.
  • Для критих або внутрішніх басейнів площа батарей повинна становити від 50 до 70% площі водного дзеркала, для вуличних від 70 до 100%.

Типи і комплектація сонячної системи обігріву

Незалежно від необхідної площі батарей, в сонячну гелио систему входять наступні складові:

  • насос для підняття води і її перекачування по системі,
  • фільтр для захисту від сміття,
  • клапан управління.

31_2Сьогодні на ринку представлені декілька типів систем: плоскі панелі, колектори з вакуумними скляними трубками і селективні панелі.

Що стосується догляду, тут все дуже просто. Регулярне чищення фільтрів і злив води на зиму – ось і вся турбота. Якщо взимку випав сніг, використовувати геліосистему для нагріву води не вийде. У ясні дні без опадів, вакуумні колектори з завданням обігріву цілком впораються так як антифриз, що протікає в них, витримує температуру до – 30 ° С.

Компанія Б.Н.В. пропонує можливість купити систему обігріву та готовий басейн в Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі та інших містах України. Наша ціна на скловолоконні, композитні, гідромасажні СПА, бетонні басейни є найкращою пропозицією від виробника. Хочете дізнатися більше про акції та вигідні умови покупки, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901.