Новини

Бетонні басейни під ключ

Конструкції з бетону не обмежені за розмірами або габаритам. Для майбутнього власника, який задумав будівництво басейну під ключ за власними кресленнями, бетонна чаша – єдино вірне рішення.

Бетонні басейни під ключ

Чому бетон. Природні басейни створені тисячоліття назад, ще з часів Клеопатри, яка любила приймати ванни в водоймах. Композитних матеріалів, пластику або нержавіючої сталі в ті часи не було, а чаші для купання були з каменю. Тому, кажучи про природні водоймах, апріорі маються на увазі бетонні басейни під ключ. Природні чаші, де купалася Клеопатра, стояли над гейзерами, і ванна більше нагадувала джакузі, адже в класичних басейнах з бетону температура води не перевищує 25-30 градусів за Цельсієм.

Бетонні басейни під ключ

Памуккале – так називаються природні басейни в Туреччині, в перекладі на слов’янську, і позначають «Замок з бавовни». Таку назву через кристально білого кольору. А самі басейни розташовані таким чином, що нагадують розкидані ватяні грудки. Бажаючи домогтися білого забарвлення природного басейну, майбутньому власнику дозволено скористатися ПВХ плівкою.

Думки природознавців

Але насправді, на думку розумних людей, які давно займаються вивченням цього дивного місця, вважають, що це мінеральні солі. Під впливом термальних вод, з надр на поверхню виривається гарячі води, які в своєму складі містять велику кількість мінеральних солей. А в результаті випаровування, ці солі перетворюються в білосніжні кристали, звані – травертини, що нагадують крижаний покрив.

Для створення таких басейнів буде потрібно багато років, ця дія відбувається, коли осідає карбонат кальцію, який за структурою нагадує гель, що протягом часу має властивість тверднути. В результаті чого утворюються дивовижні чаші, наповнені мінеральною водою.

Через часті відвідування туристами, деякі басейни видозмінилися. Говорячи простою мовою – людині вдалося зруйнувати природний басейн. А ось ті басейни, до яких вхід заборонено, поки що в цілісності, проте побачити водойми не вийде. Знаходиться дивне чудо природи в провінції Денізлі на південно-західній стороні Туреччини.

Цілющі властивості природних басейнів

Численні туристи приїжджають до Туреччини не тільки подивитися на унікальні басейни, створені самою природою, а скупатися. Наявність всіляких солей наділяє воду цілющими властивостями допомагають людям з серцево – судинними захворюваннями. І тим, хто страждає болями в суглобах, порушенням опорно-рухового апарату. Мінеральні ванни, сприятливо впливають на нервову систему, тим самим знімають нервову напругу.

Бетонні басейни під ключ

Бетонні басейни під ключ, не гарантують власнику усунення хвороб, однак домогтися позитивної динаміки у відновленні організму вдасться. Виключивши хімічні препарати з очищення водойми і, встановивши фільтр з мінералізацією води, природний басейн матиме власну мікрофлорою. Насадить зону відпочинку лікувальними рослинами і контролюйте циркуляцію води в водоймі. Результат – цілющий природний басейн.