Новини

Басейн з Книги рекордів Гіннесса

Сьогодні ми розповімо про те, як безлюдне узбережжя за кілька років перетворилося в морський курорт, а Книга рекордів Гіннесса поповнилася новим об’єктом. Найбільший басейн у світі приваблює сотні тисяч туристів з усього світу, а технологія його будівництва тепер є світовим патентом.

Спочатку була ідея

47_2Ідеї залучення туристів на Тихоокеанське узбережжя Чилі довгий час не давали спокою можновладцям країни. Сотні кілометрів пляжів були не придатні для відпочинку внаслідок того, що холодна течія сильно знижує температуру води навіть влітку, а сам берег таїть безліч небезпек для відпочиваючих.

 У 1997 році підприємець Фернандо Фішман вирішив здійснити проект з будівництва туристичної нерухомості в місті Альгарробо. Готель Сан-Альфонсо-дель-Мар (San Alfonso del Mar) мав на увазі будівництво величезного басейну, покликаного виступити альтернативою холодним океанічних водам.

Інноваційна технологія будівництва басейнів

47_1Величезне водоймище у вигляді лагуни з кришталево чистою водою повинно було вирішити проблему і дати можливість відпочиваючим насолоджуватися купанням в морській воді і займатися водними видами спорту. Містер Фішман займався пошуком технічних можливостей реалізації проекту. Об’їздивши весь світ з метою знайти подібні реалізовані об’єкти, він прийшов до висновку, що ні досвіду, ні технологій будівництва водойм такого масштабу дотепер не існувало.

Будівництво ж величезного басейну за традиційними технологіями споруди відкритих плавальних басейнів, було не вигідно з економічної точки зору.

«Хочеш зробити добре – зроби це сам»! Керуючись принципом відомої приказки, Фішман, біохімік за освітою, направив всі зусилля на розробку інноваційних технологій будівництва. Старання робочої групи інженерів-проектувальників увінчалися успіхом в формі всесвітнього патенту «Crystal Lagoons Technology». Принцип роботи Технології Кришталевої лагуни полягає в використанні води з океану, її фільтрації і підтримці комфортної для купання температури, тобто обігріву. Різні джерела стверджують, що вода в басейні тепліше океанічної на 5-9 градусів.

Басейн-рекордсмен

47_3Після п’яти років будівельних робіт у 2006 році відбулося відкриття готелю Сан-Альфонсо-дель-Мар. У тому ж році басейн Кришталева Лагуна потрапив в Книгу рекордів Гіннесса, причому відразу у двох номінаціях – як найбільший за розмірами і найглибший на той час басейн в світі. Довжина басейну 1013 метрів, загальна площа, що дорівнює 8 га вміщує 250 мільйонів літрів води.

Рекорд по глибині належав Лагуні до 2014 року, поки в Падуї, Італія не відкрився глибоководний басейн для тренування дайверів Y-40.

Після відкриття басейну з чистісінькою морською водою курорт Алгарробо стали відвідувати сотні тисяч туристів з усього світу. А технологія будівництва лагун величезних розмірів стала окремим продуктом компанії Фишмана.

Компанія Б.Н.В. Басейни займається будівництвом водних об’єктів з 1992 року. Тисячі басейнів приватного характеру і сотні комерційних споруд для плавання побудовані компанією за чверть століття. Бажаєте купити басейн для будинку або дачі, придбати готовий композитний, скловолоконний, СПА-басейн зі знижкою, замовити проект індивідуальної водойми, природного чи бетонного басейну? Телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901 та дізнайтеся про те, як вигідно купити басейн зі знижкою в Києві, Львові, Дніпрі, Запоріжжі та в будь-якому місті України.