Новини

Чим накрити басейн

Будівництво басейнів під ключ не обмежується монтажем чаші і закупівлею навісного обладнання. Власників турбує захист водойми, забезпечення цілісності конструкції і комфортабельний відпочинок після закінчення сезону купання.

Чим накрити басейн

ролетне накриттяВирішити поставлені завдання допоможе накриття, яке представлено на ринку всілякими варіаціями, що відрізняються за вартістю, довговічності і функціональності. Українські виробники пропонують 5 типів укриттів, які відповідають попит покупців, замислених, чим накрити басейн: солярна плівка, ролетні, полівініловий або батутними накриття і павільйон.

Серед перерахованих конструкцій виділити кращий варіант, по співвідношенню ціна-якість не вдасться. Майбутньому власнику визначитися з кінцевим результатом, прорахувати бюджет і зробити правильний вибір.

Класичне рішення

Солярна плівка – доступне за ціною рішення, яке приваблює власників басейнів, бажаючих не допустити забруднень води в сезон купання. Виріб пропонують купити у вигляді плівки, або в комплекті з змотувати пристроєм – останній варіант економить час.

Солярна плівка прослужить 2-3 купальних сезону і впорається із захистом водойми і утриманням тепла в басейні в нічний час доби. Експерти не рекомендують придбання вироби, якщо у дворі будинку, де встановлений басейн, є маленькі діти, або домашні тварини – у конструкції немає жорсткості.

Прийнятний літній варіант

Ролетне накриття представлено в бюджетному класі, але, при порівнянні з солярної плівкою, прослужить десятиліття і обмежить доступ до води дітворі. Автоматична установка накриття водойми зацікавить власників великогабаритних басейнів. За бажанням замовника, ролетні конструкція розташовується в воді або над водою.

Жорсткість вироби не допустить в воду дітей, дорослих і домашніх тварин. Однак виробник не рекомендує встановлювати недорогу конструкцію в регіонах з рясними опадами в зимову пору – півметрові замети зруйнують конструкцію.

Міцні полотна

Чим накрити басейнЧим накрити басейн, що не полівінілові або батутними полотнами, якщо передбачається законсервувати водойму на зимовий період. Міцні і зносостійкі матеріали на розгорнутій поверхні витримають автомобіль. Вироби стійкі до ультрафіолету і морозів, довговічні.

Полівінілові накриття зацікавлять власників, які бажають автоматизувати процес укриття або згортання вироби. Батутними полотно доведеться монтувати вручну, однак виріб цікаво власникам водойм нестандартних форм. Підготовка басейну до зими вимагає визначитися з вибором.

Краща покупка для власників загородних будинків

Павільйони користуються попитом серед любителів купання в зимову пору. Недоступність сміття з пилом і утримання температури води – дрібниці, порівняно з цілорічним відпочинком сім’єю в басейні. Павільйони воліють власники гідромасажних СПА ванн і спортсмени, які не бажають переривати тренування в водоймі на зимовий період. Жорсткість, міцність і довговічність – гідності павільйонів.