Новини

Зона відпочинку біля басейну

Введення басейну в експлуатацію – не закінчений етап будівництва зони відпочинку. Водоймище в сезон купання не принесе радості власнику, якщо поблизу не виявиться шезлонгів, навісів та інших аксесуарів, що створюють комфорт відпочиваючим.

Ввідна інформація

Благоустрій басейну – комплекс заходів, що включає організацію зони відпочинку для дорослих, дитячого майданчика, облаштування басейну пляжним декором і ландшафтний дизайн. Зона відпочинку біля басейну вимагає додаткових фінансових витрат. Дизайнери запевняють власників басейнів в тому, що немає невирішених завдань з благоустрою водойм. Цілеспрямованість, бажання, наявність фінансів і вільного часу приведуть до позитивного результату.

Зелені насадження

будівництво басейнів під ключ Будівництво басейнів під ключ із залученням підрядників, таких як Б.Н.В. Україна, орієнтується на експлуатацію водойми 50-100 років. Басейн – це нерухомість, як будинок або гараж. Після установки чаші розсадження зелених насаджень стане першорядним завданням.

Експерти рекомендують виключити зі списку рослин чагарники і дерева висотою 1,5 метра і вище, а також влаштовувати зелену зону ближче 5 метрів до басейну. Інакше листя, квітки, гілки і пір’я птахів стануть постійним сміттям, плаваючим на поверхні водойми. Орієнтуючись на клімат, віддайте перевагу вічнозеленим чагарниках, папороті і кучерявим рослинам, здатним блокувати сміття і пил на підступах до басейну, і створювати тінь під палючими сонячними променями.

Задумуючи облагородити басейн газоном, потурбуйтеся про накриття водойми, яке пропонує купити підрядник на етапі будівництва. Інакше скошена газонокосаркою трава виявиться в басейні. Фруктові і хвойні дерева або чагарники поблизу водойми теж не прийнятні.

Зона відпочинку біля басейну

Благоустрій басейну Пісок, щебінь, терасна дошка, мармурова плитка і газон – базові матеріали, використовувані для облагородження басейну. Орієнтуючись на фінанси, покупець рішення приймає самостійно. Експерти рекомендують завзятим купальщикам віддати перевагу терасної дошці. За рівнем безпеки будівельний матеріал займає перше місце в рейтингу.

Пісок і щебінь привернуть увагу любителів курортів. Побудувати золотий пляж біля будинку або відтворити кримський берег, нескладно. Власнику потрібно завезти будівельний матеріал на ділянку і модернізувати чашу басейну, встановивши захисний бортик. З мармуровою плиткою справи йдуть складніше. Якщо в сім’ї діти, власнику басейну рекомендують експерти облагородити водойма піском або терасної дошкою. Зона відпочинку біля басейну з обробкою з мармуру потребує захисному шарі. Гумове покриття стане в нагоді любителям пірнати у водойму з розбігу.

Шляхетний курорт

Комфортні умови біля водойми починаються з шезлонгів, крісел і навісу. Дотримуючись правил декору, кращий варіант – довірити благоустрою басейну одному дизайнеру. Матеріал і зовнішній вигляд аксесуарів підбирається індивідуально, орієнтуючись на запити і фінансові можливості покупця.

У відгуках, власники басейнів запевняють, що дитячий майданчик біля будинку не принесе спокою батькам, якщо дозволить дітям об’єднати ігровий комплекс і водойма в один атракціон. Вирішили побудувати ігрову зону для дітей – встановіть майданчик в 10-15 метрах до басейну і захистіть півметровим парканчиком.