Новини

Як вибрати протитечію для басейну

Любителі плавання і професійні спортсмени знають, що без протитечії для басейну неможливо тренуватися в воді і влаштовувати змагання. Тому огляд моделей на ринку України і вибір продукту актуальний серед власників приватних водойм.

Техніка для професіоналів

придбання обладнання для плаванняЗавзяті плавці і професіонали завдання про те, як вибрати протитечію для басейну, вирішують на етапі будівництва водойми, віддаючи перевагу стаціонарному механізму. Монтується прилад на стіну басейну на глибині 30-50 см. Противоток цікавий тим, що нарівні з потужністю, не захаращує корисну площу басейну. Механізми довговічні, міцні і піддаються налаштуванню при експлуатації.

Майбутньому власнику, який вирішив купити і встановити стаціонарний протитечія, експерти рекомендують вибір зробити на користь бренду: Emaux або Kripsol. Якість заводів-виготовлювачів підтверджено користувачами протягом десятиліть.

Відгуки власників переповнені порадами щодо вибору потужності компресора та продуктивності техніки. Новачкам рекомендують зіставляти габарити басейну і силу напору струменя противотока, щоб не переплачувати продавцю. За співвідношенням ціна-якість у стаціонарній техніки немає конкурентів, тому майбутнім власникам басейнів про встановлення противотока експерти радять замислитися до закінчення будівництва штучного водоймища.

Як вибрати протитечію для басейну

Навісна система фільтрації Устаткування, яке монтується на борт водойми, популярно серед покупців, які володіють уже побудованим басейном. Навісний механізм сумісний з усіма типами водойм, мобільний і простий в експлуатації. Зупинити майбутнього власника здатна ціна покупки. 4-5 тисяч Євро дорого, проте експерти запевняють, що для професійної техніки, здатної роками працювати в воді, вартість осудна.

У розрізі брендів, на ринку лідирує іспанське обладнання Kripsol. Примітно, що парі українських підприємств вдалося знайти компроміс для покупців і зменшити вартість навісного противотока. Наприклад, на заводі-виробнику Б.Н.В. Басейни, технологи самостійно виготовляють корпус і механізми професійної техніки, комплектуючи протитечія іспанським електроустаткуванням Kripsol. Такий підхід знижує вартість противотока вдвічі.

Корисний функціонал

Кращий вибір покупця – придбання обладнання для плавання, що має додатковий функціонал. Навісна система фільтрації і підсвічування водойми в темний час доби сподобаються власникам басейнів. Перед тим, як вибрати протитечію для басейну, покупцеві експерти рекомендують познайомитися з усіма продуктами продавця. Адже нерідкі випадки, коли споживач просто не знає про властивості пропонованої техніки.

Вмілі руки

У відгуках, власники басейнів рекомендують майбутнім власникам протитечії не намагатися вирішити задачу власними силами, створивши вручну техніку. Новачки помиляються, вважаючи, що 4-х трубок, форсунки і компресора вистачить для відтворення професійного пристрою для плавання. Домогтися результату без інтелектуальної системи управління, охолодження і очисних фільтрів для води, неможливо. Прикупивши необхідні компоненти і встановивши під вологозахищений корпус, майстер виявить, що дітище в 2 рази дорожче аналогічних продуктів українських виробників.