Новини

Басейни, створені самою природою

Ексклюзивний басейн – це не тільки яскрава відмінна риса і конкурентна перевага вашого готелю або оздоровчого комплексу. Успішний досвід всесвітньо відомих курортів показує, що басейн стає головною пам’яткою регіону та привертає щорічно сотні тисяч туристів. Розглянемо приклади, коли водоймища були утворені природним шляхом та грамотно облаштовані людиною.

Унікальні природні басейни

50_gУ світі існує ряд місць, в яких красиві водойми утворила сама природа. Наприклад, прикрасою готелю Four Seasons Resort Hualalai, Гаваї, є королівська водойма King Pond. Утворені з вулканічних пород берега обрамляють 6,8 мільйонів літрів води, в якій плавають рідкісні екзотичні рибки і скати. Всього на території комплексу знаходяться сім басейнів. У 2012 році Four Seasons Resort Hualalai визнаний кращим готелем на Гавайях за версією журналу Travel + Leisure. Традиційно він входить до сотні провідних готелів світу.

На американському континенті в штаті Юта знаходиться басейн, розташований всередині ущелини каньйону. Готель The Amangiri вдало скористався даною локацією і забезпечив усім бажаючим комфортний відпочинок на берегах водоймища.

Природний СПА-курорт

50_glГеотермальний курорт Блакитна Лагуна, розташований в Ісландії – один з найвідоміших в світі. Близько 8,7 тисячі квадратних метрів, заповнені 9 мільйонами літрів води надзвичайного молочно-блакитного кольору, який їй надає діоксид кремнію. Потужний оздоровчий ефект обумовлює також високий вміст морської солі і синьо-зелених водоростей.

Вода одночасно фільтрується як штучним чином, так і природним, просочуючись в басейн крізь лаву. Кожні два дні відбувається повне оновлення всього обсягу. Чистоту води підтверджує і міжнародна нагорода Блакитний прапор, що присуджується щорічно пляжам, відповідним високим стандартам безпеки, чистоти і якості.

На території Лагуни розташована геотермальна станція Svartsengi. Саме по пробурених станцією свердловинах, природний пар і окріп піднімається з глибини двох кілометрів, щоб віддати свою енергію для вироблення електрики. Потім окріп змішується з холодною водою і зливається в природну водойму, утворену більш 800 років тому вулканічною лавою.

У самій водоймі Блакитної Лагуни знаходяться штучний водоспад для масажу м’язів спини, парові лазні та спеціальні контейнери з білою глиною, призначені для косметичних процедур.

Басейн на воді

50_bІдея, особливо актуальна для більшості промислових міст нашої країни, була реалізована в 2004 році в Берліні. Для спорудження найоригінальнішої «ванни» в Європі, прагматичні німці використали остов від старої баржі. До речі, сама по собі ідея плавучих басейнів не нова. Вони були відомі в Європі ще в 18 столітті.

Корабель-басейн Badeschiff має довжину 32 метри, ширину 8 і глибину 2,08 метра. Чиста річкова вода басейну припала до душі не лише жителям міста, а й численним туристам. На березі біля басейну знаходяться бар, концертний зал, дерев’яна тераса з численними лежаками для відпочинку в сонячну погоду. Влітку там часто виступають ді-джеї. А взимку відкритий басейн накривають спеціальними напівпрозорими мембранами, і він перетворюється в сауну.

Компанія Б.Н.В. реалізує будь-яку вашу ідею будівництва басейну. Купити басейн в Києві, Львові, Дніпрі, Запоріжжі можна скориставшись акційними пропозиціями компанії. До 31 грудня діють знижки на композитні та поліпропіленові басейни, акція на бетонні басейни і розпродаж певних моделей гідромасажних СПА з наявності. Хочете купити басейн у Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі або інших містах України, телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-502-901.