Новини

Гідромасажні СПА басейни: розкіш чи необхідність?

Злітати один раз в Туреччину або купити СПА басейн, щоб влаштувати курорт у себе вдома?

У багатьох з нас слово «джакузі» стало прозивним для такого виду басейнів як гідромасажні СПА. Згідно з однією з версій три загадкові літери увійшли в ужиток завдяки назві бельгійського міста Спа, відомого своїми цілющими джерелами з високим вмістом сірки. Відповідно до іншої – термін «СПА» походить від латинського «sanitas per aquam», що означає «оздоровлення водою».

Гідромасаж вилікував сина Джакузі

СЕО 8_2Появі гідромасажних басейнів ми зобов’язані італійцям – братам Джакузі. Талановиті інженери-винахідники створили понад 200 пристроїв і удосконалень, від насосів, механізмів пневматики і гідравліки до аеропланів. Ванну з функцією масажу зробив молодший з братів – Кандідо Джакузі для свого сина, який хворів на ревматоїдний артрит. Винахід дав неймовірний ефект – юнак видужав і повернувся до нормального життя. А через деякий час в 1953 році ванни з гідромасажем запустили в серійне виробництво.

З тих пір пристрої, що володіють лікувальним ефектом природних термальних джерел, завоювали величезну популярність у всьому світі. Якщо в далекі 90-і наявність «джакузі» було таким самим атрибутом розкоші і підтвердженням статусу, як і мобільний телефон, то зараз наявність СПА-басейну це необхідна умова для здорового способу життя. Завдяки збалансованому впливу тепла, води і повітря відбувається глибинний вплив на всі клітинки організму. М’язи розслабляються, відбувається інтоксикація організму. Будьте уважні, вплив струменя під водою не помітно, а напір води може діяти з такою силою, що на тілі залишаться синці.

Переваги домашнього СПА-басейну

Якщо ви вирішили зміцнити здоров’я максимально природним способом, то для прийняття оздоровчих процедур є три варіанти: термальне джерело в місці їх природного походження, тобто на курорті; СПА-салон або басейн у себе вдома.

СЕО_8_3Переваги домашнього СПА-басейну очевидні:

– Доступність. Щоб прийняти сеанс оздоровчого масажу зовсім необов’язково їхати за тисячі кілометрів на курорт. Ви можете насолодитися процедурами в будь-який зручний для вас час.

– Безпека. Утримання СПА-басейну в салоні вимагає великих витрат на чистку та дезінфекцію. Тому спокушатися недорогою ціною процедур вкрай ризиковано. На відміну від салонних СПА, власний басейн убезпечить від зараження грибком, шкірними та іншими інфекціями.

– Комфорт. Гідромасажні процедури припускають розслаблення не тільки на рівні м’язів і суглобів, а й повний психоемоційний комфорт. Наявність в салоні сторонніх людей, протяги в приміщенні і пробки на дорогах по шляху додому можуть звести до нуля всю користь від щойно прийнятих процедур.

– Незалежність. Всі механізми СПА басейну повністю автоматизовані і створені таким чином, щоб звичайна людина без зусиль могла ними керувати. Тому вибрати необхідний режим ви можете самостійно без допомоги медичних працівників.

Фактори ціноутворення

СЕО 8_4Багатьох бентежить досить висока ціна на СПА-басейни. Дійсно, існують моделі СПА-басейнів, ціна на які може зрівнятися з вартістю квартири в обласному центрі, або, наприклад, з вартістю автомобіля бізнес-класу.

Сучасний СПА-басейн – це складна система, що керується електронікою. Кількість різних датчиків, систем захисту і опцій в СПА нітрохи не менше, ніж в хорошому автомобілі. СПА-басейни високої цінової категорії відрізняються не тільки набором функцій, але і розмірами.

Наприклад, гідромасажний MASTERSPA MP MOMENTUM розміром близько п’яти з половиною на два з половиною метри дозволяє займатися спортивним плаванням. Отримувати навантаження і плисти на місці дозволяє функція зустрічної течії. Дезінфекція такого басейну здійснюється за технологією озонування. Модель має в своєму складі підігрів, світлодіодне освітлення і підсвічування форсунок в зоні СПА. Чотири місця для сидіння дозволяють насолоджуватися масажем всією сім’єю. Важливо врахувати, що установка такого басейну зажадає окремого приміщення. Тому врахуйте наявність СПА ще на етапі будівництва.

Якщо ви живете в квартирі і окрема велнес-зона для вас розкіш, відмовлятися від оздоровчих процедур не треба. На допомогу прийдуть моделі надувних аеромасажних СПА. Якщо ціни на повноцінні гідромасажні басейни зі знижкою стартують в компанії Б.Н.В. приблизно від 120 тисяч гривень, то надувний СПА вам обійдеться на сто тисяч дешевше.

Вибираємо СПА басейн правильно

Сформований ринок з продажу басейнів в Україні відображає золоте правило: ціна визначає якість. За інших рівних умов ціни на гідромасажні СПА у різних постачальників сильно відрізнятися не повинні. Навпаки, якщо ціна приваблює своєю дешевизною, проявіть пильність і обговоріть всі деталі щодо комплектації, монтажних робіт, гарантійного терміну і сервісного обслуговування. І, звичайно ж, довіряйте тільки перевіреним компаніям з багаторічним досвідом.