Новини

Особливості композитних і бетонних басейнів

Ви вирішили купити басейн і зіткнулися з вибором з двох найпопулярніших типів композитний або бетонний?

Компанія Б.Н.В., будучи експертом на ринку будівництва та продажу басейнів з 1992 року, спираючись на власний практичний досвід, стверджує, що порівнювати композитний і бетонний басейн, з метою відповісти на питання, який з них краще, принаймні, некоректно. У кожного є свої особливості. Тому, набагато розумніше виділити переваги, завдання і сферу застосування кожного і вибрати для себе правильний варіант.

Розглянемо кілька критеріїв вибору басейну:

Ціна
швидкість установки
довговічність
Розмір і індивідуальність
Витрати по догляду

Ціна залежить від багатьох характеристик: тип басейну, довговічність, розмір, комплектація необхідними системами обладнання. Тому, щоб вибрати басейн з позиції вартості, необхідно врахувати всі перераховані вище фактори. На перший погляд, ціна композитного басейну дешевше. Але якщо брати до уваги особливості ґрунту на вашій ділянці, то вартість правильно встановленої композитної чаші з урахуванням дренажних заходів буде приблизно дорівнює вартості бетонного басейну.

Швидкість установки композитного басейну довгий час була його головною перевагою. Але технологія «посиленої бетонної конструкції» компанії Б.Н.В. дозволяє встановлювати басейн в рекордні терміни – близько 15 днів.

 

Все про технології

 

Особливість технології полягає в тому, що установка здійснюється прямо на материковий грунт без фундаменту. Каркас чаші збирається за принципом конструктора з стінових панелей довжиною 1 метр. Порожні панелі заливаються бетоном. Спорудження залишається стійким до морозів і руху грунту.

pools_kompozitnye_bnv02

Коли басейн готовий для облицювання, на верхньому краї борта закріплюють і розправляють по всій чаші герметичний лайнер. Лайнер робить стіни басейну водонепроникними, а його обслуговування легким.

Вибір потрібного варіанту басейну багато в чому визначається типом ґрунту на вашій ділянці. Досвідчені продавці басейнів завжди враховують особливості місцевості і пропонують оптимальний варіант.

Довговічність басейнів визначається матеріалом, з якого він зроблений. Для бетонного басейну необхідна хороша гідроізоляція, так як бетон може вбирати в себе воду, і з часом чаша може давати текти.

Особливості при виборі композитних басейнів: чаші виготовляються з полімерних матеріалів, армованих міцними синтетичними волокнами. Композити широко використовують в автомобілебудуванні, авіації і космонавтиці через те, що матеріал не боїться корозії і має високу міцність. У той же час, проявляючи відмінну стійкість до динамічних навантажень (вібрації, удари), композит погано витримує статичні, тобто постійно діючі навантаження.

Внаслідок цього композитні чаші гнуться, що викликає проблеми при сполученні її з іншими конструкціями. Наприклад, якщо ви вирішили забетонувати обхідну зону навколо басейну, не дивуйтеся, якщо через пару років вона покриється тріщинами.

Коли грунт замерзає, на композитну чашу діє сила морозного здимання. І якщо з нього на зиму злити воду, то чашу виштовхне. Тому зливати композитний басейн на зиму не можна.

зобов’язання виробників

Що стосується гарантійного терміну, багато виробників композитних басейнів дають гарантію до 50 років. Дійсно, якщо при правильній установці чаші міцність і герметичність чаші збережеться протягом багатьох десятків років, то на зовнішній вигляд поверхні гарантія не поширюється. Під впливом ультрафіолетового випромінювання, хімікатів, температур зовнішнє покриття чаші буде вицвітати.

Особливості при виборі композитних басейнів – це утворення мікротріщин, в які потрапляють спори грибка і мікроводоростей, викликаючи утворення коричневих плям і патьоків. Мікротріщини або осмос часто з’являються на готовому басейні при транспортуванні, установці і експлуатації. Тому компанія Б.Н.В. завжди виконує весь цикл робіт з проектування, комплектації, доставки та встановлення басейнів в Києві і інших містах України самостійно. Саме контроль на всіх стадіях виробництва басейну гарантує довговічність експлуатації. Любителям поплавати в теплій воді також слід знати, що при температурі води понад 30 С ° ймовірність появи осмосу сильно зростає.

Облицювання бетонного басейну дозволяє створити унікальний дизайн, перетворивши його на витвір мистецтва. Якість плитки не змінюється з плином часу, їй не страшні подряпини. У той же час недоліками обробки мозаїкою або плиткою є необхідність реставрації швів раз в декілька років. Між плитками може викликати ріст бактерій, з якими необхідно боротися. У відкритих басейнах через різкий перепад температур можливе часткове відклеювання мозаїки.

Особливості при виборі композитних басейнів: бажаний розмір і терміни реалізації проекту. Для побудови плавального басейну з бетону обмежень за розміром і формою не існує. Бетонна конструкція дозволить реалізувати будь-яку фантазію дизайнера з точки зору форми і зовнішнього вигляду обробки. Вибрати чашу композитного басейну, зазвичай пропонують з безлічі стандартних варіантів за формою і кольором.

 

Особливості при виборі композитних басейнів

pools_kompozitnye_bnv03

 

Для композитних чаш великого розміру виникають дві проблеми: перевезення та монтаж на об’єкті. Для перевезення величезної чаші необхідна спеціальна техніка – трактори або навіть вертоліт. Великий басейн може не пройти під лініями електропередач в котеджному селищі або не ввійти в ворота. Для монтажу обов’язково потрібно підйомний кран.

Установка композитного басейну всередині приміщення можлива тільки на етапі закладки фундаменту. У той час як бетонний можна збудувати практично в будь-якому підвалі.

Витрати на догляд за бетонним і композитним басейном визначаються його розміром і частотою використання, а не матеріалом з якого він виготовлений. Обслуговування будь-якого типу басейну включає регулярне чищення дна водних пилососом, регенерацію фільтрів і обробку дезінфікуючими препаратами.

Консервація бетонних басейнів і композитних також принципово нічим не відрізняється. Але що стосується морозостійкості композитного басейну, необхідно уважно вивчити, на який діапазон температур розрахована чаша і яку кількість циклів заморожування може витримати покриття. З точки зору міцності, композитна чаша не боїться замерзання води, так як композит гнучкий, і тиск льоду для неї не небезпечно, навіть якщо вона промерзне до дна.

Варіант басейну, який підійде саме вам, здатні рекомендувати тільки фахівці з великим стажем робіт у будівництві та обслуговуванні. Звертайтеся в компанію Б.Н.В. і отримаєте грамотну відповідь від професіоналів з 24-річним досвідом.