Новини

Оздоровлення людей – це вигідно!

Чому заклади громадського користування з басейнами приносять більший прибуток інвесторам?

Рух – це життя!

Мода на здоровий спосіб життя одна з найбільш позитивних тенденцій в житті соціуму. Серед величезного розмаїття видів спорту, будь то командні ігри або індивідуальні змагання, бойові мистецтва або верхова їзда, на думку медиків можна виділити три, які не тільки не мають обмежень, а навіть показані для кожної середньостатистичної людини. До даних видів фізичної активності відносяться ранкова зарядка, біг і плавання.

News_SPA_12_02З самого народження водні процедури благотворно діють на малюка. Перебування у воді нагадує дитині внутрішньоутробний стан абсолютного блаженства. Тому завдяки плаванню в басейні дитина заспокоюється, м’язовий тонус приходить в норму, активізація обміну речовин запускає правильний хід розвитку всіх систем організму. І, звичайно ж, загартовування, найсприятливішим чином допомагає встояти перед атакою різноманітних вірусів.

Не менш важливо плавання для зростаючого організму підлітка. Стадія активного росту часто супроводжується рядом проблем, що виникають на тлі хронічних захворювань серцево-судинної системи і опорно-рухового апарату. Якщо до 9 років сколіоз діагностується у 20% дітей, то до 14 років цей показник досягає 40%.

Що вже говорити про дорослих, для яких відоме прислів’я про те, що якщо тобі за тридцять і вранці у тебе нічого не болить, значить, ти вже помер, – це не чорний гумор, а сумна правда.

Категорії басейнів за призначенням

У великих містах і обласних центрах виділяють кілька форм існування басейнів.

1. Спортивні басейни. Як правило, є власністю держави і призначені для тренувань професійних спортсменів.

2. Басейни -комплекси. Знаходяться при навчальних закладах або підприємствах. Фінансуються частково і за рахунок власника, і за рахунок організації госпрозрахункових груп.

3. Басейни при закладах розважального або громадського характеру. Готель, кафе, СПА-салон, фітнес-центр або банний комплекс, який має у себе на території басейн, автоматично збільшують кількість клієнтів на 30-40%.

4. Басейни в лікувальних закладах. У реабілітаційних центрах, лікарнях і санаторіях басейни обладнані спеціальними механізмами для занурення інвалідів і літніх осіб, функціями лікувального гідромасажу, корекції хребта та опорно-рухового апарату.

Гостра нестача басейнів

За даними експертів галузі, потреба українців у наявності басейнів просто величезна. Відповідно до загальноприйнятих стандартів, при необхідній площі водного дзеркала плавальних басейнів в 48 кв.м на 1000 чоловік, в середньому в Україні налічується лише 3,4 кв.м, що в 14 разів (!) менше передбачених державними будівельними нормативами стандартів.

Наприклад, місто Запоріжжя з кількістю жителів близько 800 тисяч чоловік, повинен мати не менше 25 басейнів. За фактом, кількість басейнів, в яких можна займатися плаванням і водними аеробікою, не перевищує 10!

Параметри конкурентоспроможного басейну

Термін окупності басейну залежить від рівня пропонованих послуг і цільової аудиторії. Безумовно, важливим фактором є зручне місце розташування, наявність розвиненої транспортної інфраструктури і автомобільної стоянки.

Якість води і чистота в приміщеннях є беззаперечними умовами, які завжди повинні бути на найвищому рівні. В середньому на підтримку чистоти і гідного зовнішнього вигляду може йти 1/4 оборотних коштів.

News_SPA_12_03Що стосується способу знезараження води, то все більше об’єктів переходять на види дезінфекції без використання хлору.

Для готелю або пансіонату важливо передбачити окремі водойми для дітей. А також зручні щаблі й поруччя для людей похилого віку.

Професійні спортсмени воліють для тренувань басейни з довжиною доріжки в 50 метрів. Серед звичайних міських жителів більшою популярністю користуються басейни, довжиною 20-25 метрів і кількістю доріжок від 3 до 6.

Басейни такого розміру також є оптимальними для розміщення на території заміських баз відпочинку. Поруч з басейном розташовується літнє кафе і шезлонги. У світлий час доби там можна проводити змагання серед відпочиваючих, а ввечері організовувати розважальні вечірки.

Вибір підрядника

Басейн громадського користування – це не тільки складна гідросистема, а й серйозний бізнес-проект. Уже на етапі розробки бізнес-плану вибір підрядника з будівництва та обслуговування басейну визначить, що принесе ваш бізнес – прибуток або постійні клопоти? Чи варто говорити, що в даному випадку багаторічний досвід і рекомендації набагато важливіше рекламних повідомлень.

Компанія Б.Н.В. здійснила будівництво понад 6000 приватних, і понад 230 басейнів громадського користування. У різний час клієнтами ставали Національний університет фізичного виховання і спорту, мережа готелів Reikartz, Укрзалізниця, Київміськбуд, і багато інших.

Компанія Б.Н.В. надає весь комплекс послуг:

– Створення архітектурного проекту;

– Будівництво та комплектація необхідним обладнанням;

– Сервісне обслуговування об’єкта.

Нехай побудований вами громадський басейн приносить подяку тисяч людей за можливість насолоджуватися плаванням і водними процедурами. А компанія Б.Н.В. подбає про те, щоб басейн став рентабельним бізнесом.

Сохранить