Новини

Будівництво басейнів під ключ – що це

Строительство бассейнов под ключ - что это

Покупці неодмінно чули про послугу «Будівництво басейнів під ключ». Що це, як реалізується та наскільки вигідна така пропозиція для майбутнього власника плавального басейну. У цій статті можна отримати вичерпну відповідь на всі тематичні питання.

 

Будівництво басейнів під ключ – що це

 

Якщо дуже коротко, послуга є комплекс робіт, що скорочує події покупця між вибором басейну та запуском його в експлуатацію. Процес можна порівняти з покупкою автомобіля з аукціону США. Де майбутній власник вказує пальцем на транспортний засіб, що цікавить, і оплачує його. А через встановлений проміжок часу – отримує ключі від розмитненого та офіційно оформленого на нього автомобіля.

Строительство бассейнов под ключ - что это

З басейном та сама ситуація – вибрали чашу в магазині та оплатили її. Надали інформацію щодо об’єкта для монтажу та дали доступ до будівельного майданчика. Через зазначений у договорі час отримали повністю працюючий басейн на ділянці або всередині будівлі. Фраза «під ключ» передбачає відсутність участі у процесі монтажу з боку покупця. Природно, за потреби, власник може вносити зміни до проекту будівництва. Це обумовлюється наперед із виконавцем.

 

Що включає будівництво басейнів під ключ

 

Може здатися, що процес установки басейну дуже простий, і кожен власник впорається із цим завданням самотужки. Але це не так. Про що постійно твердить продавець, який вже мав багаторазовий досвід будівництва басейну під ключ. Перелік операцій виглядає так:

 

  • Доставка готової чаші або її компонентів до місця монтажу. Так, покупка включає лише чашу, а транспортні витрати лягають на плечі власника. І що більше чаша, то більше з нею проблем. Потрібен відповідний транспорт. Добре, якщо до ділянки є підхід трасою. А бувають ситуації, що басейн доставляється по воді і навіть гелікоптером.
  • Підготовка котловану під басейн. Вирити яму можна і самотужки, але доведеться дотримуватися всіх вимог щодо встановлення чаші в землю. Особливо в землі з підземними водами чи піщаному ґрунті. Потрібно посилення котловану і правильне обсипання, про яке багато підрядників навіть не чули ніколи.
  • Монтаж чаші у котлован. Використовується кран для розвантаження та залучаються геодезисти, які знають, як правильно ставити басейн так, щоб він не зруйнувався у процесі експлуатації. Особливо у тих випадках, коли чаша має довжину понад 10 метрів.

Строительство бассейнов под ключ - что это

 

  • Встановлення додаткового обладнання. Зокрема, системи подачі води та її фільтрації. Це робиться на етапі монтажу один раз і назавжди.
  • Перший запуск та усунення проблем, якщо вони є. Існує регламент державних структур, якому має відповідати встановлена ​​чаша. Адже після монтажу басейн стає об’єктом нерухомості.
  • Завершення монтажних робіт та оздоблення пляжної зони. З цим завданням може впоратися підрядник. Але нехай операції виконує один виконавець, щоб не було розмазування відповідальності.
  • Здача об’єкту. Демонстрація працездатності, видача документації на об’єкт, навчання власника обслуговування басейну.

Строительство бассейнов под ключ - что это

 

Купити готову чашу або замовити будівництво басейнів під ключ

 

Ще один момент, який незрозумілий покупцеві, – це відмінність у технології виготовлення чаші. При покупці доступні 2 варіанти – купити готову чашу або побудувати басейн з нуля на місці монтажу. Обидва ці варіанти підпадають під визначення будівництва басейнів під ключ. Відмінність в іншому:

Строительство бассейнов под ключ - что это

  • Готова чаша виготовляється у заводських умовах. По технічному процесу. Матеріалами є скловолокно, пластик, керамічні або композитні наповнювачі. Чаші мають обмеження за довжиною – до 13 метрів. Обмеженість розмірів пов’язана із зручністю доставки басейну із заводу до місця монтажу.
  • Будівництво басейнів на об’єкті. Матеріали виготовлення – бетон, нержавіюча сталь, пластик. Такий варіант зручний при будівництві чаш індивідуальних форм та розмірів. Як правило, це плавальні басейни з довжиною понад 10 метрів та шириною – понад 3 метри. Варіант цікавий при будівництві басейну як у вуличних умовах, так і всередині будівлі.