Новини

Пластиковий басейн – переваги та недоліки

Пластиковый бассейн - преимущества и недостатки

У бюджетному ціновому сегменті покупця приваблює пластиковий басейн. Переваги та недоліки стоять на першому місці серед питань, що стосуються чаш із полімерних матеріалів. Як правило, у виробництві пластикових конструкцій використовується дешевий поліпропілен. Цей матеріал має перелік переваг і недоліків. У цій статті ми відповімо потенційним покупцям на всі запитання.

 

Пластиковий басейн – переваги та недоліки

 

Особливість поліпропілену, як конструкційного матеріалу, у гнучкості застосування. Пластик піддається литтю у форми, деформації, зварюванню на молекулярному рівні. Відповідно, пластиковий басейн можна виготовити будь-яких розмірів та форми. Як за умови заводу, так і на місці монтажу. Тобто чашу можна купити в готовому вигляді або зібрати на місці. Що дуже зручно, наприклад, під час монтажу всередині приміщення.

Пластиковый бассейн - преимущества и недостатки

Переваги пластикових басейнів:

 

  • Зручність виготовлення чаші за кресленнями замовника.
  • Найкраща ціна порівняно з виробами з інших конструкційних матеріалів.
  • Мінімальний показник провідності тепла.
  • Висока довговічність у процесі експлуатації.
  • Можливість встановлення додаткового обладнання в чаші (джакузі, фільтри, протитечії).
  • Гладка внутрішня поверхня – знижує процес налипання бруду на дно та стінки басейну.
  • Стійкість до мікроорганізмів та хімічних речовин.

 

Недоліки пластикових басейнів:

 

  • Низький показник жорсткості. Навіть чаші з товщиною стінок 15-25 мм не гарантують цілісність конструкції при замерзанні води всередині (лід розширюється).
  • Нестійкість до фізичних пошкоджень зовні та зсередини. Тріщину або отвір можна заварити, але факт можливості появи пошкоджень насторожує.

 

Кому вигідно купити басейн із пластику в Україні

 

Чаші з поліпропілену користуються попитом у власників дач та заміських будинків. Недорогий басейн зручний для великої родини, де є діти. Навіть невелика чаша (2 на 2 метри) стане центром розваг для дорослих та діточок. Що цікаво, збільшення розміру басейну не позначається на зміні ціни.

Пластиковый бассейн - преимущества и недостатки

Пластикові басейни мають попит у власників саун і лазень. Поліпропілен активно використовують у виробництві купелі та плавальних басейнів усередині приміщень. Не обов’язково підшукувати чашу під вільний простір, можна зробити басейн за власними кресленнями.

 

Бази відпочинку, санаторії, дитячі табори та аквапарки теж віддають перевагу конструкції із пластику. Знову ж таки, чаші роблять за індивідуальними замовленнями (розмір і форма). Плюс, з поліпропілену виготовляють атракціони, гірки, навіси, трампліни, сходи та перила. Якщо відпочиваючі примудряються пошкодити басейн, він швидко ремонтується дома. При бажанні будь-які конструкції з поліпропілену легко модернізувати.

 

Пластиковий басейн для плавання в зимовий час – правда чи міф

 

За обмеженості бюджету такий варіант можливий, але треба подбати про збереження позитивної температури води всередині чаші. Знадобиться встановлення павільйону та нагрівачів для води. Проблеми з розширенням льоду при замерзанні вирішуються народними методами. Усередині чаші розвішують порожні ПЕТ пляшки 1.5 або 2 літри. Не можна сказати, що це зручне рішення, але вдається у такий спосіб зберегти пластиковий басейн. Переваги і недоліки поліпропілену потрібно зіставляти покупцю індивідуально. Враховуються умови експлуатації, довговічність та фінансові витрати.

Пластиковый бассейн - преимущества и недостатки

Перед покупкою краще проконсультуватися не тільки з продавцем, а й власниками басейнів. Користувачі розкажуть про дрібні нюанси, що виникають при тривалій експлуатації басейну. Наприклад, багато власників, які мають чаші без вбудованого СПА обладнання, рекомендують його додавати при покупці басейну. Плавання – це здорово, але так хочеться розслабитися в воді, що булькає. Відгуки покупців рекомендують купити накриття, яке збереже чистоту води та допоможе заощадити на хімії.