Новини

Плавальний басейн із джакузі для релаксу

Плавательный бассейн с джакузи для релакса

Ми всі звикли до того, що басейн призначений суто для спорту та ігор на воді, а СПА – для гідромасажних процедур. На думку покупців та користувачів – це дві абсолютно різні конструкції, які вимагають окремого монтажу. Насправді все набагато цікавіше. Можна купити басейн з джакузі для релаксу у вигляді однієї одиниці товару. Причому результат буде очікуваним і максимально ефективним. Деталі читайте у цій статті.

 

Плавальний басейн із джакузі для релаксу – що це

 

Конструкція є плавальною чашею, в корпус якої попередньо встановлюється гідромасажне обладнання:

 

  • Дно та стіни мають вбудовані форсунки.
  • З зовнішнього боку чаші заведені шланги, які підключаються до СПА обладнання (насос, нагрівач та фільтр).

 

Особливість басейнів з джакузі в тому, що зону для релаксу визначає покупець. Можна встановити форсунки по всьому периметру чаші або обладнати один сегмент. Як правило, СПА реалізується на сходах або зоні з найменшою глибиною в басейні. Ніхто не забороняє покупцеві перетворити весь басейн у величезну гідромасажну ванну.

Плавательный бассейн с джакузи для релакса

 

Реалізувати джакузі в басейні можна двома способами:

 

  • Купуючи чашу. У заводських умовах виконується монтаж форсунок та розведення шлангів.
  • У наявному басейні. СПА обладнання буває навісним та вбудованим. Другий варіант передбачає часткове відкопування чаші для її модернізації.

 

Який краще купити басейн зі СПА обладнанням

 

Враховуючи велику кількість конструкційних матеріалів, не всі чаші піддаються якісному монтажу гідромасажного обладнання. Найбільш практичними для джакузі вважаються рішення з:

 

  • Пластику (поліпропілену).
  • Скловолокна.
  • Композитних матеріалів.

 

Складнощі при монтажі СПА обладнання (особливо форсунок) чекають на покупців басейнів з бетону та нержавіючої сталі. Не можна сказати, що це неможливо, але точно непрактично. Тому що знадобиться більш поглиблений демонтаж, що спричинить фінансові витрати з боку замовника.

 

У виробників (продавців) обов’язково знайдуться готові чаші, спрямовані під монтаж гідромасажного устаткування. Це басейни з глибиною до 1.5 метрів та габаритами до 2х2 метра. Такі чаші можуть продаватися окремо або бути частиною басейну. Наприклад, чаша Аквапарк пропонується спочатку в такому виконанні. Де винесена зона відпочинку «Ромашка», якій судилося стати дитячим басейном чи СПА для релаксу.

 

Басейн для плавання та гідромасажу – переваги та недоліки

 

Однозначно, комбіноване рішення вважається спірним щодо експлуатації басейну. Проблема прихована в тому, що для більшості чашок немає поділу між зоною для СПА і для плавання. Вода швидше забруднюватиметься, що позначиться на пропускної здатності форсунок. Це призведе до швидкого зношування фільтраційного обладнання, яке доведеться частіше обслуговувати. Звичайно, це великий недолік басейну, поєднаного зі SPA єдиною ємністю.

 

Бажаєте купити басейн з джакузі для релаксу, потурбуйтеся наявністю автономної зони в чаші для гідромасажу. Вибір готових рішень невеликий. Тому простіше замовити 2 басейни під різні завдання. До речі, у цьому напрямку можна продавити продавця за ціною – знижка точно буде суттєвою.

Плавательный бассейн с джакузи для релакса

Як варіант, можна купити професійний СПА басейн, в якому є протитечії для плавання. Конструкція за ціною вийде дорожче. Але фішка її у тому, що така гідромасажна чаша не потребує монтажу у землю. Плюс, усередині басейну продумана система очищення води – про бруд можна взагалі не турбуватися. Комбінацій, на вирішення завдань покупця, предостатньо. Маючи обмежений бюджет, легко підібрати басейн під будь-які потреби покупця.