Новини

Олімпійський басейн для бізнесу в Україні

Бетонный бассейн Beter

Олімпійський басейн для бізнесу в Україні вважається оптимальним рішенням для сфери соціальних послуг та розваг. Особливість конструкцій в прийомі великої кількості відвідувачів на одному об’єкті. Звісно, ​​це потребує великих фінансових вкладень. Але ці витрати разові, а окупність помітна вже в перші роки експлуатації. Враховуючи той факт, що басейни розраховані на 50 років користування та більше, таке рішення дуже привабливе для будь-якої сфери діяльності.

 

Олімпійський басейн для бізнесу в Україні – що це

 

Під визначення «олімпійський басейн» потрапляють конструкції завдовжки 25 та 50 метрів. Виготовляються вони найчастіше з бетону, рідше – із пластику (поліпропілену). Іноді використовується нержавіюча сталь, але метал вважається дорогим будівельним матеріалом і не завжди цікавий замовникам за ціною.

Бетонный бассейн Beter

Особливість олімпійських басейнів у наявності кількох зон купання, в яких є великий перепад глибин. Це зручно для професійного плавання та навчання новачків. Такі басейни будуються всередині будівлі та на вулиці. Цікаві у таких сферах:

 

  • Спортивні комплекси. Як окремі басейни, так і на базі фітнес-центрів.
  • Медичні заклади. Олімпійський басейн цікавий центрам відновлення опорно-рухових систем людини.
  • Бази відпочинку. Сюди входять дитячі табори, заміські котеджі, курорти.
  • Центри розваг та дозвілля. Йдеться про аквапарки, що будуються у прибережній зоні, або на території величезних розважальних центрів.

 

Який олімпійський басейн краще – з бетону чи пластику

 

У розрізі довговічності та міцності, бетонні конструкції не мають аналогів у вигляді матеріалу для будівництва басейнів. Тільки тут важливо зважити на один фактор – спосіб виготовлення бетону. Є 2 рішення:

 

  • Створення розчину на місці.
  • Будівництво чаші із заздалегідь відлитих бетонних плит.

 

Другий варіант гарантує однорідність бетонної конструкції у зборі. Плити відливаються на заводі та поставляються до місця монтажу. Ціна олімпійського басейну з бетону, зібраного з плит, вийде дорожче. Але ефективність у рази вища, ніж виготовлення розчину та ручне будівництво на місці.

Композитный сборный бассейн - Запорожская обл 2018

Пластиковий басейн більш гнучкий у плані виготовлення спеціальних форм та навісних конструкцій. Причому без жодних обмежень. Але у пропілену низька стійкість до фізичних ушкоджень. Це непрактично для громадських басейнів, де будь-хто може пошкодити чашу зсередини. Але при будівництві аквапарків поліпропілен більш цікавий замовнику. За рахунок гнучкості, легко створювати гірки, трампліни, сходи тощо. Якщо їх хтось зашкодить, можна швидко запаяти пробоїну полідифузійним зварювальним апаратом.

 

Замовити олімпійський басейн нестандартної форми

 

Легко. Назва «олімпійський» підходить під конструкції різних форм та розмірів. Це визначення вказує на те, що басейн дуже довгий і глибокий. З пластику чи бетону можна створити будь-який олімпійський басейн для бізнесу в Україні. Аж до виготовлення конструкції за кресленнями замовника. Ціна басейну залежить більше від витратних матеріалів.

 

Під нестандартними формами розуміються басейни круглої, овальної, прямокутної чи квадратної форми. Де можна використовувати окремі зони для відпочинку, СПА або плавання. Розмір басейну обмежується наявністю вільного місця для монтажу чаші. За бажання можна побудувати кілометровий басейн – були б у замовника гроші на це.