Новини

Павільйони для басейнів – навіщо потрібні, як замовити

Павильоны для бассейнов - зачем нужны, как заказать

Власний плавальний басейн – це найкраще рішення, до якого приходять власники приватних будинків, заміських котеджів або дачних ділянок.

Тільки поряд з комфортабельним відпочинком, власника чекають дрібні неприємності, які можуть зіпсувати настрій. Наприклад, наметене вітром сміття в чашу, холодна вода вранці або зовсім випаровування її. Для усунення таких проблем призначені павільйони для басейнів. Навіщо потрібні, як замовити, які переваги і недоліки – отримати відповіді на всі питання можна тут і зараз.

 

Що таке павільйон для басейну

 

Павільйон – це жорстка мобільна конструкція, яка встановлюється над чашею басейну для захисту води від зовнішніх факторів. Виготовляють павільйони з металу (каркас) і прозорого пластика (вікна). Найбільшою популярністю користуються попитом конструкції з анодованого алюмінію і полікарбонату. За функціональністю павільйони можна розділити на:

 

  • Стаціонарні. Тобто, конструкція будиночком встановлюється поверх чаші. Для входу передбачені двері, а для провітрювання – вікна.
  • Переносні. Павільйони, як туристичну палатку можна ставити зверху басейну і прибирати за непотрібністю.
  • Розсувні. У такому виконанні конструкції користуються найбільшим попитом. Павільйони встановлюються сегментами на спеціальні полози і зсуваються в бік при непотрібності.

Павильоны для бассейнов - зачем нужны, как заказать

Павільйони для басейнів – навіщо потрібні, як замовити

 

Специфіка павільйону в тому, що він як об’єкт нерухомості має багатогранний функціонал. А на додаток, деякі моделі конструкцій, здатні надавати корисні послуги. Всі достоїнства павільйонів виглядають так:

 

  • Захист води від потрапляння всередину сміття, пилу, комах та іншого дріб’язку, що наноситься вітром.
  • Утримання тепла води всередині чаші.
  • Неможливість самовільного процесу випаровування води.
  • Захист домочадців від падіння в воду з необережності.

Павильоны для бассейнов - зачем нужны, как заказать

 

Якщо торкнутися недоліків, то павільйони для басейнів мають високу ціну. Цікаві такі захисні конструкції людям, які не бажають закінчувати сезон купання по закінченню літнього періоду. Правда, для цих цілей доведеться купити високий павільйон, щоб знаходиться всередині закритої конструкції в повний зріст.

 

Як купити павільйон – що потрібно знати

 

Купівля захисної конструкції для плавального басейну необхідна в будь-якому випадку. Накриття може бути тканинним, батутним або плівковим. І, якщо покупець вже націлився на павільйони, то потрібно врахувати деякі моменти:

 

Павильоны для бассейнов - зачем нужны, как заказать

 

  • Якщо власник басейну планує купатися взимку, то конструкцію потрібно виготовляти трохи більше чаші. Завжди враховується пляжна зона, де можна хоча б роздягнутися перед зануренням у воду або покласти рушник для обтирання.
  • Віддавати перевагу краще виробникам, а не дистриб’юторам. По-перше, в більшості випадків павільйон доводиться замовляти за власними кресленнями. По-друге, у виробника завжди знайдеться час і інструмент, щоб зробити правки в конструкції або полагодити її.
  • Установку павільйону повинен виконувати завжди продавець. Не можна операцію довіряти стороннім підрядникам. Інакше відповідального потім знайти буде складно.