Новини

Як вибрати басейн

Как выбрать бассейн

Як вибрати басейн – найпопулярніше питання серед потенційних покупців, яких реклама в мережі інтернет не влаштовує.

Для початку, потрібно перефразувати питання інакше. Так як басейн – аналог автомобіля, квартири, заміського котеджу або гаража. Як вибрати автомобіль (будинок, дачу, гараж). Вловили логіку, відмінно.

Как выбрать бассейн

Як вибрати басейн – розкладаємо запит по поличках

 

Тут, як і з будь-яким об’єктом нерухомості (і навіть з автомобілем або велосипедом), потрібно зрозуміти, а що взагалі є на ринку. І в чому відмінності, особливості. І ціна басейну зайвою не буде. Тому, краще відразу звести свої питання:

 

  • Для яких цілей купується басейн.
  • Які басейни бувають за способом виготовлення.
  • Конструктивні особливості в роботі і декоративній обробці.
  • Захист басейну – як продовжити термін придатності.

Как выбрать бассейн

Отримавши відповіді, хоча б на половину з цих питань, можна вже зорієнтуватися по типу басейну і його попередньою ціною. Зауважте, що на вартість впливає розмір чаші. Чим більше габарити, тим вище ціна басейну. А матеріал, з якого виготовлена ​​конструкція, лише впливає на коефіцієнт збільшення вартості.

 

Для чого потрібен басейн – цільове призначення

 

Басейни бувають приватні і громадські. Можуть встановлюватися на вулиці або всередині будівлі. На цьому етапі вибирається, і розмір, і тип матеріалу, з якого повинна виготовлятися чаша. Приватник може обмежитися 10-метровим басейном. А бізнесменові знадобиться олімпійська 50-метрова чаша. Всередині будівлі доведеться збирати чашу вручну. А на вулиці можна встановити басейн, який зробили в заводських умовах. Як вибрати басейн під умови використання – вирішувати тільки покупцеві.

Как выбрать бассейн

Які басейни бувають – що краще вибрати

 

Класифікуються все чаші на такі типи – стаціонарні басейни, переносні, збірні і надувні. Тільки стаціонарні чаші можна назвати справжніми басейнами. Всі інші конструкції – це більше іграшки, призначені для розваги дітей. Винятком може стати переносний СПА басейн. Він має невелику плавальну зону і використовується для професійного гідромасажу.

Как выбрать бассейн

Як вибрати басейн – вид матеріалу

 

Полімери, композитні та будівельні матеріали або метал – ось 3 базових компонента, з яких виготовляються чаші. Зрозуміло, що ми повільно підійшли до міцності та довговічності конструкції. Але тут є ще один важливий критерій – розмір басейну. У виробників чаш є якісь межі в плані виробництва. Наприклад, у компанії BNV.UA цей параметр обмежується 13 метрами в довжину. Так як чаша з більшою довжиною не зможе вже транспортуватися.

Как выбрать бассейн

На цьому етапі вибору потрібно поєднати відразу кілька критеріїв – міцність-ціна і матеріал-розміри. Тут краще скористатися переліком варіантів, запропонованих продавцем. Маючи фото готових робіт виробника, прайс і заявлений перелік технічних характеристик, простіше зробити вибір.

 

Конструктивні особливості та оздоблення басейну

 

За дизайнерським оформлення, за красою краще не ганятися. Оздоблення басейну в заводських умовах і за фактом, на місці, сильно відрізняються за якістю. Якщо говорити про кращий варіант, то бажано купити керамічний басейн з покриттям 3D Ultra. Чим використовувати ПВХ лайнер або обробляти чашу зсередини плиткою-мозаїкою.

Как выбрать бассейн

Важливий момент – це конструктивні особливості очисного обладнання. Басейни бувають переливними і скіммерними. Відмінності краще вивчити більш детально за технічною документацією продавця. Впливають вони на зручності експлуатації басейну.

 

Як вибрати басейн з максимальною довговічністю

 

Міцність чаші – це важливо, як і матеріал з якого стаціонарний басейн виготовлений. Але є ідеальне рішення, здатне в рази продовжити термін експлуатації. Це захист – накриття. Плівка, батут або павільйон – вибирати покупцеві. Але використання захисту навіть не обмовляється в питанні, як вибрати басейн на довгі роки.

Как выбрать бассейн

А ще, довговічність залежить від умов експлуатації. Наприклад, з недорогих пластикових чаш або бетонних басейнів, на зимовий період, краще відкачувати воду. Щоб замерзла вода своїм розширення не зламала басейн зсередини. А дітям і деяким дорослим треба відразу пояснити, що брати з собою гострі і тверді предмети в воду заборонено. Адже можна легко пошкодити тонку оболонку чаші зсередини.