Новини

Скільки коштує басейн: ціни, фактори для вибору

Сколько стоит бассейн

Власники заміських ділянок і приватних будинків мають всі умови для комфортного і активного проведення часу, і покупка власного басейну стала надзвичайно актуальною. Перше, що цікавить власника – це скільки коштує басейн.

Що цікаво, чіткої відповіді не існує. Адже басейн порівняємо з покупкою нового автомобіля. В Україні можна купити і бюджетне і елітне рішення. Ціна безпосередньо залежить від зручності, розмірів, технічних характеристик і довговічності використання.

Сколько стоит бассейн

Скільки коштує басейн

Найбільшою популярністю на ринку користуються чаші з поліпропілену. Ціна таких конструкцій починається від 600 Євро. Простота і легкість обробки поліпропілену дозволяє створювати чаші будь-якої форми, які відмінно впишуться в будь-який дизайн ділянки. Є готові чаші круглої або овальної форми, а можна зробити басейн за кресленнями замовника. Дуже зручно для бізнесу і домашнього використання. Слабке місце чаш – довговічність. Обмежена вона всього одним десятиліттям.

Сколько стоит бассейн

До доступного цінового сегменту належать і бетонні конструкції. Знову ж таки, можна зробити чашу з будь-якого кресленням і не обмежувати себе в габаритах. Бетонні басейни компанія БНВ збирає з плит, які відливаються з бетону в заводських умовах. На об’єкті конструкція збирається воєдино. Ціна залежить від розмірів. Найчастіше з бетону роблять класичні 10-метрові басейни. Коштує таке рішення від 10 тисяч Євро.

Скловолоконні басейни – це вже середній ціновий сегмент. Це більш довговічне рішення, яке має хороші показники міцності. Ціна виробів зі скловолокна починається з позначки 1000-1200 Євро. Басейни цілісно литі, за кресленнями створити конструкцію неможливо.

Сколько стоит бассейн

Басейни з композитних матеріалів вважаються представниками бізнес-класу. Конструкції розраховані на довговічне використання. В середньому, на 25-50 років. Фактично, це вже повноцінний об’єкт нерухомості. Виготовляються композитні басейни строго відповідно до міжнародних норм. Враховується жорсткість, товщина стінок, внутрішнє оздоблення. Ціна композитних басейнів починається від 1000 Євро. Вартість чаші збільшується пропорційно розмірам.

Елітою на ринку визнані керамічні басейни. Виробники сміливо дають на них 25-річну гарантію і запевняють, що прослужать чаші століття. Ударопрочная конструкція стійка до будь-яких зовнішніх факторів і відмінно зберігає температуру води в чаші. Внутрішня поверхня настільки гладка, що до стін не прилипають мікроби і сміття. В обслуговуванні, керамічні басейни дуже дешево обходяться власникові. Але за найвищу якість доведеться платити. Ціна таких чаш починається от 2000 Євро.

Сколько стоит бассейн

Що впливає на вартість басейну

  1. Матеріал і процес виготовлення. Одна справа зібрати басейн з бетону або листів поліпропілену. Інша справа витримати технологію виробництва чаш зі скловолокна, композитів або кераміки. Чим складніше методика виготовлення, тим вище ціна за басейн.
  2. Фізичні розміри. У розрахунок йде довжина, ширина і глибина. Враховується також дизайн. Логічно припустити, що зі збільшенням розмірів, більша витрата за матеріалами і трудовитрат. Перед тим, як поставити запитання: «Скільки коштує басейн», потрібно спочатку уточнити габарити кінцевого виробу.
  3. Внутрішнє оздоблення чаші. Виробники не акцентують увагу на обробці, але чим вона якісніша, тим дешевше басейн в обслуговуванні. Багато продавців вдаються до бюджетного варіанту – обклеюють чашу ПВХ плівкою. Компанія БНВ обробку виконує в заводських умовах, роблячи цільно литий захисний шар. Дорожче, але поверхня не стирається і виконує свої функції. Використовуючи пігментну фарбу, можна відразу поставити ексклюзивний зовнішній вигляд чаші.