Новини

Купити басейн в землю або поставити басейн з пластика

kupit-bassejn-v-zemlju-ili-postavit-bassejn-iz-plastika

Шанувальників заміського життя з кожним роком стає все більше і більше. Це і зрозуміло: свіже повітря на природі, хороша компанія, музика і так далі. Блакитна мрія, та й годі! Хто не задумається про покупку басейну? Залишається тільки визначитися з вибором. Купити басейн в землю або поставити басейн з пластика. Істотна різниця в ціні не дає спокою всім покупцям України.

Під басейном із пластику потрібно розуміти, що це збірна конструкція, яка встановлюється на відкритій місцевості, без риття котловану і іншого монтажу.

Басейн для установки в землю – це цілісна стаціонарна конструкція, яка монтується в котлован і капітально відбувається з усіх боків.

kupit-bassejn-v-zemlju-ili-postavit-bassejn-iz-plastika

Купити басейн в землю або поставити басейн з пластика

 

Вибір будь-якого конкретного виду басейну носить виключно індивідуальний характер. В даному питанні необхідно враховувати ряд параметрів, зокрема, площа вільного простору, яка може бути виділена під конструкцію, особливості ґрунту, періодичність використання басейну, особисті уподобання і, звичайно ж, фінансові можливості.

kupit-bassejn-v-zemlju-ili-postavit-bassejn-iz-plastika

Головний критерій, якому треба приділяти увагу – довговічність використання. Будь-стаціонарний басейн гарантовано прослужить понад 10 років. Бюджетні рішення з поліпропілену, при правильному використанні, розраховані на 20-25 років експлуатації. Бетонні, композитні та скловолоконні конструкції – 50 років. Керамічні чаші простоять і сто років.

Якщо довговічність не пріоритет, а упор покупець робить на мінімальну вартість, то краще купити збірний пластиковий басейн. Розрахований він на 2-3 роки. Звичайно ж за умов акуратного використання. Справа в тому, що тонкі стіни чаші мають низьку жорсткість – зламатися можуть в будь-який момент, навіть при стрибку у воду з трампліна.

Переваги та недоліки збірних і стаціонарних басейнів

Чаші, що встановлюються в землю, мають хороший запас міцності. Навіть в бюджетному сегменті (наприклад, поліпропіленові) басейни ніколи не зруйнуються через неправильне користування. Гідні виробники, такі як компанія БНВ, виготовляють чаші з товстими стінками і днищем. Для власника – це гарант довговічності і стійкість до природних факторів.

Пластикові конструкції легко руйнуються при різких перепадах температур, вигоряють на сонці, легко б’ються. Навіть при дуже акуратному використанні, збірні чаші не придатні для тривалої експлуатації. При частій збирання та розбирання конструкції, зношуються елементи кріплення.

Поставивши собі за питанням, купити басейн у землю або поставити басейн із пластику, покупцеві доведеться вибирати між ціною і довговічністю. Дітворі вистачить і збірної конструкції. А ось дорослим знадобиться повноцінний стаціонарний басейн.

kupit-bassejn-v-zemlju-ili-postavit-bassejn-iz-plastika

Багато людей, не маючи власного басейну, впевнено заявляють, що для установки басейну всередині будинку доведеться в будь-якому випадку купувати пластикову конструкцію. Затвердження невірне. Уявіть, що буде, якщо такий басейн лопне або почне протікати. У будинку, як раз-таки, треба ставити тільки стаціонарну чашу. Часто вибір падає на бетонну або поліпропіленову конструкцію. Особливість матеріалу в тому, що чашу можна зібрати на місці.