Новини

Який басейн краще бетонний або керамічний

Какой бассейн лучше бетонный или керамический

Зважилися на будівництво, але не знаєте – який басейн краще бетонний або керамічний? Експерти компанії BNV.UA допоможуть в цьому питанні. Ніякої реклами – тільки детальна інформація, по суті. В першу чергу покупець точно повинен знати, як він планує виконувати монтаж чаші на об’єкті:

  • Власними силами;
  • Залучення стороннього підрядника;
  • Будівництво під ключ силами продавця басейнів.

 

Какой бассейн лучше бетонный или керамический

Перераховані варіанти впливають на працездатність і довговічність конструкції. При цьому, ціна послуг в Україні може значно відрізнятися. Але у всіх випадках виконавець завжди зобов’язаний надати офіційну гарантію на монтажні роботи і чашу.

Який басейн краще бетонний або керамічний

По довговічності використання, кращий варіант – це керамічний басейн. По міцності чаші у нього немає жодного аналога в світі. Виготовляється він з композитних матеріалів, які пошарово формуються з різних наповнювачів (бутерброд). У прошарку додається керамічна крихта зі сполучною клейким складом. Внутрішня частина чаші має спеціальне 3D покриття. Крім елегантного зовнішнього вигляду, склад створює басейну понад гладку поверхню, яка виключає налипання сміття і мікроорганізмів.

Какой бассейн лучше бетонный или керамический

Міцності чаші досить, щоб витримати прямий удар молотом по підставі. Природно, ніхто з покупців подібні випробування проводити не буде. Але така міцність гарантує чаші цілісність в зимову пору, коли вода в басейні замерзає і перетворюється на лід. Басейн легко витримає розширення льоду. Тобто, конструкція не потребує спуску води по закінченню сезону купання або накриття.

Керамічний басейн купується для використання цілий рік. Якщо встановити павільйон та нагрівальне обладнання для води, то сезон купання можна не закривати. Або, дочекавшись замерзання води, легко перетворити басейн на ковзанку. Виробники, які виконують будівництво композитних басейнів під ключ, сміливо дають на чашу офіційну гарантію до 25 років. Компанія BNV.UA, до речі, заявляє неофіційно про терміни – до 50 років.

Переваги бетонних басейнів

У порівнянні з керамічними чашами, у бетонних конструкцій є одна унікальна перевага. Чаші можна будувати за кресленнями замовника. Композитні басейни вимагають дотримання технологій виробництва та виготовляються тільки в заводських умовах. З огляду на транспортування до об’єкта, керамічні чаші не можуть бути довшими 13 метрів. Виняток – збірний 30-метровий басейн, який роблять на заводі по частинах і збирають на місці монтажу. Але він позбавлений будь-яких елегантних форм.

А ось бетонні конструкції можна виготовити на місці в будь-яких розмірах і формах. Але і тут є підводні камені. Перш ніж купити басейн, слід з’ясувати яким способом буде виконуватися будівництво:

 

  • Ручна кладка підстави чаші;
  • Виготовлення плит в заводських умовах і монтаж на об’єкті.

Два абсолютно різних способу виготовлення бетонних басейнів впливають на терміни виконання завдання, довговічність конструкції і ціну будівництва. Якщо власник воліє ручну кладку, то вибір підрядника ролі не грає. Все буде прямо залежати від якості розчину і погодних умов в момент будівництва. Експерти компанії BNV.UA рекомендують посилити контроль за робітниками, які люблять економити на свою користь цемент і влаштовувати частий відпочинок.

Какой бассейн лучше бетонный или керамический

Другий варіант за ціною виходить дорожче. Але і якість бетонного басейну буде на висоті. Відлиті за технологією плити просто встановлюються на об’єкті і виконується зовнішня і внутрішня обробка. В середньому, на монтаж 10 метрової чаші йде до 2-х тижнів часу. Плюс продавець дає офіційну гарантію на чашу – 25 років. Як на керамічні басейни.

Але в розрізі експлуатаційних властивостей, бетонні чаші вимагають більше догляду. Внутрішнє підставу конструкції має шорстку поверхню, до якої швидко прилипають мікроорганізми. Обов’язково купується очисне обладнання, хімія і інструмент для обслуговування басейнів.

Підбиваючи підсумки

Відповідаючи на питання «Який басейн краще бетонний або керамічний», відповідь така. У розрізі довговічності використання та економії фінансів на обслуговування – однозначно керамічна чаша. Але, якщо покупцеві потрібно унікальна форма конструкції – то краще зробити вибір на користь бетонного басейну.

Какой бассейн лучше бетонный или керамический

Для бізнесу (база відпочинку, спорткомплекс, держустанова або медичний центр) краще бетонна чаша. Все-одно, після відвідувачів, відповідно до санітарних норм, потрібно використовувати хімічну чистку басейну. Для дому та сім’ї – керамічний басейн.