Новини

Збірний каркасний морозостійкий басейн

Збірні басейни у ​​покупців асоціюються з надувними і недовговічними конструкціями. Звідси і негатив до представника бюджетного класу, ціну якого важко обгрунтувати. У будівництві басейнів подібні конструкції перебувають на одному рівні з пластиковими і бетонними чашами, з власними достоїнствами і недоліками.

Збірний каркасний морозостійкий басейн

Особливість конструкції, в порівнянні з бетонними і поліпропіленовими басейнами, в обмеженості габаритів і зовнішнього вигляду виробу. Покупцеві пропонують тільки круглі або овальні чаші, встановлених розмірів. Причина прихована в фізичних законах, де поряд з комфортабельністю монтажу та експлуатації, зберігається жорсткість і міцність конструкції. Інакше кажучи, збірний каркасний морозостійкий басейн не розсиплеться при використанні.

Збірний каркасний морозостійкий басейнУ порівнянні з виробами з пластика і бетону, каркасні конструкції бувають наземними і монтуються в грунт. Практично всі збірні басейни вважаються мобільними, так як припускають демонтаж по закінченню сезону, транспортування і зберігання в зібраному стані. За аналогією з надувними конструкціями, в плані мобільності, у збірних каркасних басейнів збільшений термін експлуатації і маса інших, корисних властивостей.

Особливості монтажу

У наземних каркасних басейнів відсутня дно. Чаша збирається жорстким з’єднанням бортів і обсипається щебенем. Внутрішня частина басейну встеляється лайнером (ПВХ плівкою). Після чого, в чашу набирається вода, а під борт ставиться трап.

При установці басейну в грунт, доведеться власникові потурбуватися про риття котловану, створенні донної плити з бетону та обсипання чаші по бортах. Другий варіант, з економічної точки зору, витратний. Однак басейн перетвориться в стаціонарний, з усіма наслідками, що випливають достоїнствами. Мова про жорсткість і надійності зібраної конструкції.

Збірний каркасний морозостійкий басейнПитання виникають на рахунок монтажу навісного обладнання. За технікою безпеки, на збірні конструкції заборонено встановлювати навісну техніку. Тому виробники призвичаїлися монтувати басейн так, щоб була можливість встановити на борт чаші навісний фільтр, протитечія або нагрівач.

Гідності й недоліки

Стійкість збірного каркасного басейну до морозів експерти вважають не повноцінною, в порівнянні з дорогими стаціонарними чашами з композитних матеріалів. Збірно-щитової басейн не пошкодиться при розширенні льоду, через замерзання води, але лід здатний пробити лайнер. По закінченню сезону купання рекомендується спускати воду і знімати ПВХ плівку, щоб убезпечити конструкцію. Не виключено рішення у вигляді накриття або установки павільйону.

Збірно-щитові басейни вважаються сезонними конструкціями, тому майбутньому власнику доведеться задуматися про використання чаші до покупки. На ринку збірні каркасні басейни покликані витіснити надувні басейни доступною вартістю і надійністю. Мрієте про стаціонарної чаші – подивіться в сторону чаш з пластика і бетону.