Новини

Стилі плавання

Пірнати з розгону, бовтатися у воді і грітися на надувному матраці власнику басейну і сім’ї набридне через 1-2 тижні після будівництва водоймища. Прийде час, коли виникне бажання задіяти пряме призначення плавального басейну.

Ввідна інформація

Для проведення спортивних змагань або оздоровлення організму фізичними вправами, знадобиться вивчити стилі плавання і обладнати басейн, якщо потрібно. На етапі придбання власнику варто подбати про довжину водойми. Експерти рекомендують підбирати 10-15 метрові чаші, для комфортних запливів. Для негабаритних водойм, де площа ділянки не дозволяє будівництво басейну під ключ необхідних розмірів, користувачеві пропонують придбати протитечія.

Для аматорських і професійних запливів організовується розмітка з плаваючих канатів з пінопластовими блоками, і монтуються додаткові поручні на стіни басейну. На початковому етапі плавцям рекомендується задуматися про температуру води у водоймі та купити спеціалізоване навісне обладнання з фільтруючими і нагрівають елементами.

Стилі плавання

Стилі плаванняЗ англійської мови стиль «Кроль» перекладається як «повзання», проте асоціації з черепахами відкиньте в сторону, адже вид плавання відноситься до швидкісних стилям. Плавець лягає на живіт і робить поперемінно гребки обома руками, напівзігнутими в ліктьовому суглобі. Ноги поперемінно опускаються і піднімаються, а особа при русі розташоване в воді, тільки під час гребка, по потребі, відбувається вдих поворотом шиї в сторону.

Кроль хороший для підтримки здорового способу життя, адже в русі беруть участь всі м’язи і суглоби людського організму. Вивчіть кращий стиль і почніть плавати – зникнуть проблеми з болями хребта, пройде опухлість ніг і варикозне розширення вен. Головні болі, задишка, геморой та інші захворювання сечостатевої системи перетворяться в спогади.

Ефект метелика

Стилі плаванняСтилі плавання дивують назвами. «Батерфляй» з англійської перекладається як «метелик». Однак на ділі, стиль швидкісний і енергетично затратний для плавця. Лежачи на животі, руками симетрично відбувається сильний і широкий гребок, при якому корпус людини піднімається над водою. Ногами виконується хвилеподібний рух.

Для людей з хворим серцем і з перепадами тиску батерфляй заборонений – стан здоров’я тільки погіршиться. Для інших плавців стиль корисний для схуднення, посилення м’язового корсету, відновлення організму після хвороб.

Класика жанру

Стилі плаванняЗ технічної точки зору, стиль «Брас» складний, але по ефективності на подолання відстаней займає почесне перше місце. Витративши меншу кількість енергії, плавцям брасом вдається перепливати затоки, річки і озера, встановлюючи нові світові рекорди. Лежачи на животі, зігніть ноги в колінах, і підтягніть одночасно руки до грудей, після чого відбувається поштовх за рахунок випрямлення ніг, а руки йдуть вперед.

Брас хороший для навчання діточок, які не так втомлюються під час тренувань, як з іншими стилями. Доросле покоління, яке піклується про здоров’я і не бажає вантажити серце, стиль теж корисний.