Новини

Проектування і будівництво басейнів

Басейн – нерухомість. Тому проектування неминуче для власника. Можна викопати яму, встелити ПВХ плівкою, залити воду і радіти сезонному будовою. Але вода забрудниться, плівка порветься і, немає басейну. Подумайте і розставте пріоритети – надійність, ціна, довговічність, функціональність. Постарайтеся знайти компроміс.

Проектування і будівництво басейнів починається з показу місця монтажу чаші і озвучування бюджету замовником. Підряднику важливо знати, в будинку або на вулиці планується установка. Склад грунту на ділянці і сейсмічна активність. Габарити виробу і наявність водопостачання. Перелік обладнання, включаючи накриття, для працездатності басейну. Сума, яку власник жадає витратити.

Проектування і будівництво басейнівПроектування і будівництво басейнів

  1. Дзвінок представнику компанії за телефоном, вказаним на офіційному сайті. Десяти хвилин вистачить, щоб зробити начерки за бажаннями замовника, обмінятися контактами і домовитися про виїзд оцінювача на об’єкт.
  2. Не бігайте з рулеткою і не ставте позначки на ділянці або в будинку до приїзду представника компанії. Не витрачайте час – нехай підрядник намагається. Вкажіть пальцем обмеження по габаритах чаші басейну і поділіться власним баченням зони відпочинку біля води.
  3. Вислухайте пропозиції представника компанії по типу басейну, дизайну чаші, оснащенні, організації зони відпочинку та вартості.
  4. Проектування не відніме час у підрядника, і замовник побачить план будівництва на папері з докладними кошторисами і пропозиціями виробника щодо поліпшення зони відпочинку.
  5. Узгодження проекту замовником обов’язково. Не можна боятися виправлень. Басейн, як і житловий будинок, будується на десятиліття. Тому, перед початком будівництва, професіонали рекомендують прорахувати до найдрібніших деталей монтаж басейну і додаткового обладнання.
  6. Проектування і будівництво басейнів вважається закінченим після наповнення чаші водою і демонстрування працездатності. Тільки, після виконання завдання підписується акт.

Додаткові послуги підрядника

Проектування і будівництво басейнівТранспортування чаші з заводу до місця монтажу виконується за рахунок замовника. Однак доставку виконує виробник, самостійно підбираючи транспорт з мінімальними витратами. Автомобіль, баржа, вертоліт – недоступних місць в Україні немає.

Риття котловану і послуги навантажувача або крана оплачує покупець. Обсипання, бетонування та інші будівельні завдання – за рахунок власника ділянки. Нерідко виробник озвучує акцію на власні басейни, пропонуючи оплатити ці витрати. Як відзначають власники басейнів у відгуках, економія видно. Адже для монтажу потрібно вивезення землі, створення контуру заземлення, прокладка водопроводу і стоку, підключення обладнання.

Створення зони відпочинку – плитка, терасна дошка, бетонування або обсипання піском. Часто підрядник бере задачу на себе при використанні матеріалів замовника. Тут важливо, щоб виробник басейнів, монтажник і отделочник перебували на службі в одній компанії. Інакше, при поломці, важко знайти винного.